Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) Més de cinquanta persones, entre Alumni, estudiants de grau, professors i graduats d’altres universitats, assistiren a l’acte acadèmic “Converses entre professionals. El periodista Ricard Ustrell entrevista la pionera del fotoperiodisme, Joana Biarnés”, celebrat al plató de televisió de la nostra Facultat.

L’acte era organitzat pel Màster Universitari de Periodisme Avançat. Reporterisme-Grup Godó i pel departament d’Alumni. Durant l’acte, Ricard Ustrell, director i conductor “El suplement” de Catalunya Ràdio i primer presentador del nou programa de debat “Preguntes freqüents” de TV3, va explicar com plantejar d’una manera nova una entrevista en format audiovisual i, acte seguit, un grup d’estudiants de Màster van poder entrevistar la veterana fotoperiodista Joana Biarnés.

Durant la sessió acadèmica també van participar activament diversos professors i estudiants plantejant preguntes i qüestions relacionades amb l’exercici del reporterisme, com per exemple la fotografia guanyadora del World Press Foto 2018, una exposició que es pot veure avui al CCCB de Barcelona.

Joana Biarnés, considerada la primera dona fotoperiodista de tot l’Estat, va explicar el seu compromís amb el fotoperiodisme, la necessitat que el fotoperiodisme actual també destaqui els aspectes positius de les nostres societats i que els professionals estiguin més ben reconeguts tant professionalment com laboralment.

El Màster Universitari en Periodisme Avançat. Reporterisme és un dels més rellevants de la seva especialitat, i s’adreça a tots aquells periodistes i comunicadors que desitgen especialitzar-se en el reporterisme i millorar la seves estratègies de gestió en l’entorn digital i els hipermèdia. El reporterisme té avui una sortida professional que integra la producció de continguts, el domini de les noves tecnologies i la capacitat de crear i gestionar projectes innovadors. En aquest Màster hi participen una setantena de professors i professionals de l’àmbit.