Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 13/10/2012

(Opus Dei) L'Opus Dei posa a la xarxa un nou recurs pastoral. En concret es tracta d'un devocionari mòbil que conté una selecció breu d'oracions i devocions cristianes, i algunes fórmules doctrinals del Compendi del Catecisme de l'Església Catòlica. S’ha fet una selecció de les pregaries més conegudes, tal com es vénen utilitzant en la pietat popular i en les devocions litúrgiques, o en edicions dels bisbes de les diòcesis de llengua catalana. Hi ha alguns textos extrets de vells devocionaris, com els del Foment de Pietat Catalana. Alguns van ser traduïts d’originals, de vegades s’adaptaven a melodies conegudes, i s’ha conservat la qualitat literària que els van donar primeres figures de les lletres catalanes i àdhuc algun arcaisme.

Es compon de deu apartats: "Oracions comunes", "Santíssima Trinitat", "Adoració eucarística", "Esperit Sant", "Mare de Déu", "Preparació de la Santa Missa", "Acció de gràcies després de la Santa Missa" , "Oració pels difunts", "Altres devocions", i "Algunes fórmules de doctrina catòlica".

El disseny l'ha realitzat l'Oficina d'informació de la Prelatura de l'Opus Dei.  La navegació és intuïtiva: mitjançant un sistema de botons s'accedeix a les diferents seccions i es pot tornar a l'índex. En l'última pàgina de "Devocionari mòbil" hi ha també un botó per compartir per email amb altres persones.

Especificacions tècniques del devocionari mòbil 

El Devocionari mòbil té format ePub, l'estàndard actual de la indústria editorial.

Hi ha aplicacions gratuïtes per llegir ePub en la major part delssmartphones i tablets. Per utilitzar-lo en un iPhoneiPod o iPadrecomanem l'aplicació gratuïta d'Apple iBooks. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.