Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Delegació de Litúrgia del Bisbat de Sant Feliu) El passat dissabte 9 de novembre es va celebrar a la Casa de l'Església de Sant Feliu de Lobregat la Trobada dels Animadors de la Litúrgia, organitzada per la Delegació Diocesana de Pastoral Sacramental i Litúrgia.

Hi van participar prop de 100 persones, provinents de diferents parròquies dels 9 arxiprestats del bisbat, que col·laboren habitualment en els diferents serveis litúrgics en les celebracions de les nostres parròquies i comunitats. La trobada arribava enguany a la seva Xa edició, i per aquest motiu es va encarregar la ponència central a Bernabé Dalmau, membre de l'equip de la delegació des dels seus inicis, el qual va oferir un "Balanç d'aquests deu anys".

El ponent va començar subratllant, a partir dels articles del pare Anselm Ferrer, del qual s'acaben de celebrar els cent anys de la seva mort, la necessitat de la formació litúrgica. Tot seguit va anar recordant els temes que s'han anat tocant en les ponències de les trobades anteriors, i va acabar donant unes pistes sobre com hem d'enfocar el futur.

El bisbe, Agustí Cortés, es va fer present al principi de la jornada, animant els participants a "créixer" en formació, tal com suggereix l'objectiu pastoral diocesà d'aquest curs. La trobada també va tenir espai per a la pregària inicial, el diàleg amb el ponent i entre els participants, l'assaig de cants, i diverses informacions, entre les quals la revista per a laics "Galilea.153" del Centre de Pastoral Litúrgica, que va ser presentada per la seva directora Maria Àngels Termes.