Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas) Càritas Diocesana de Barcelona també ha volgut escriure la seva llista de desitjos de cara el nou any. Vuit propostes que fan referència a àmbits tan importants com l'habitatge, l'alimentació, el treball, la infància o la gent gran. Totes elles amb un objectiu comú: engrandir la dignitat de les persones en situacions més vulnerables.

Habitatge digne i segur. A dia d’avui, encara més de 1.000 persones dormen al carrer. Volem que el 2018 no hi hagi Ningú sense Llar. Desitgem plans sostenibles d’ocupació i habitatge públic, així com la regulació en el preu del lloguer i ajudes per a l’accés a un habitatge digne.

Dignificar el dret a l’alimentació. Totes les persones i en tot moment tenen dret a l’alimentació: no només a ser alimentats sinó a poder alimentar-se a un mateix, de manera autònoma i digna. El nostre desig és promoure que les persones empobrides puguin seguir comprant en els punts habituals de manera que no desaprenguin els hàbits de compra. És, per tots aquests motius, que volem que la targeta solidària pugui arribar a més persones ateses.

Treball decent. Un 16% de persones que atenem a Càritas són treballadors pobres, és a dir, no arriben a final de mes amb el sou que guanyen. Segons l’informe de la Taula del Tercer Sector, publicat al desembre de 2017, un 12,6% d’homes i un 11% de dones ocupades tenen una renda disponible per sota del llindar de pobresa. Desitgem que 2018 porti sous i salaris dignes, un augment de les cobertures socials i una aplicació dels drets laborals.

Infància protegida. A Catalunya, el 80% de nens i nenes que viuen en pobresa, la perpetuen i seran adults pobres. Per evitar que la infantesa i la joventut caiguin en situacions de risc, treballem de manera preventiva. Desitgem que la pobresa no sigui hereditària i que la infància creixi protegida, en igualtat de condicions i respecte pels seus drets.

Valorar a la gent gran. 9 de cada 10 persones grans cobren menys de 520 euros mensuals i 7 de cada 10 viuen sols. Molts no compten amb cap xarxa social ni familiar. Desitgem una solució real de la Llei de Dependència perquè la vellesa obtingui una prestació perenne. Així mateix, que tots els nostres avis i àvies, siguin acompanyats en aquesta important etapa de la vida.

Migrants i refugiats en una cultura inclusiva. El govern espanyol es va comprometre a acollir més de 17.000 refugiats. A dia d’avui només han arribat un 11%, prop de 2.000 persones que fugien d’una situació bèl·lica al seu país. Des de Càritas, acollim, protegim, promovem i integrem els refugiats. Per al 2018, desitgem que el Programa d’Acollida del Govern superi els 24 mesos i tingui un major abast. També esperem que es compleixin totes les promeses d’acollida dels refugiats i se’ls s’integri en la societat com a ciutadans de ple dret.

Denúncia de les injustícies socials. A la Declaració Universal de Drets Humans, s’empara el dret a la igualtat, la llibertat i la seguretat jurídiques. Tota persona té dret a l’educació, a l’alimentació, a l’habitatge, al treball, a l’aigua i al sanejament. Per això, denunciem la desigualtat social, la pobresa i la precarietat. Desitgem major inclusió i tolerància per aconseguir una convivència en comunitat.

Sigues part de la solució contra la pobresa. Segons la Taula del Tercer Sector, gairebé un 20% de les persones que viuen a Catalunya, reben ajuda per part d’una entitat social. Aquesta xifra augmenta cada any. Desitgem que el 2018, et sumis a Càritas Diocesana Barcelona, ​​i siguis part de la solució contra la pobresa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.