Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va presidir la missa a la parròquia de Santa Maria de Sorba aques diumenge 14 de març. En acabar la celebració, l’antropòloga Núria Armentano, del Museu d’Arqueologia de Catalunya) va explicar el resultat de la investigació feta a l’interior del Martyrium de Sant Eudald.

Aquest recerca va començar el passat mes d’octubre. En el transcurs de les tasques de manteniment del conjunt de Santa Maria de Sorba, es van dur a terme els treballs de cura i consolidació de les restes òssies que es conserven a l’interior del Martyrium de Sant Eudald.

Així mateix es va aprofitar per a datar i confirmar que les restes descobertes als anys vuitanta per Manuel Riu i Riues corresponen a un individu adult masculí. Els resultats de datació radiocarbònica, realitzats pel laboratori Beta Analytic dels Estats Units, indiquen que es tracta d’un individu d’entre el 346 i el 480 d.C, corroborant la hipòtesi que l’estructura actual del Martyrium podria datar del segle VI.

La investigació ha estat encapçalada i finançada per la comunitat parroquial de Sorba, sota la direcció d'Armentano i la col·laboració de la Comissió de Patrimoni del Bisbat de Solsona. Com a primer pas després dels anàlisis, s'ha explicat els resultats als veïns de la parròquia. El proper pas serà el retorn de les restes, al mes de maig,