Vés al contingut
Catalunya Religió
llull-tapies
Fotografia: Institut d'Humanitats de Barcelona.

CR L'Institut d'Humanitats de Barcelona ofereix aquest any un nou curs sobre llenguatge religiós i creació. Concretament, el curs relaciona aquests conceptes amb grans personatges de la cultura catalana com Ramon Llull o Antoni Tàpies. El curs compta amb cinc sessions que acaben l'11 de desembre. 

Des de l'Institut d'Humanitats de Barcelona asseguren que amb paraules com "creació" o "inspiració" es fa evident que bona part del llenguatge del món artístic prové de la tradició religiosa. Parlen de l'artista com una persona que "sovint s'ha entès a si mateix com un segon Déu o bé ha cercat una connexió amb la transcendència per donar gruix a la seva obra". 

Al curs es ressegueix la història de la relació entre el llenguatge religiós i la creació artística a través de sis figures de la cultura catalana en els camps de la literatura, la música i la pintura. Aquests personatges es presenten en un context ampli, en relació amb els monoteismes i les espiritualitats orientals. També il·lustraran l’evolució del lligam entre art i religió en la cultura europea.

Les sessions programades del curs són diverses. A més de parlar sobre els conceptes de "creació", es parla sobre Ramon Llull i la imaginació mística; Ausiàs March, Isabel de Villena i la meditació; Josep Carner i la profecia i el mite; i Frederic Mompou i Antoni Tàpies i la matèria espiritual. 

El curs és de modalitat presencial i es realitza de 18:30 h a 20:00 h a l'Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.