Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Seguint una tradició centenària aquest 11 de Setembre també ha tingut la commemoració religiosa amb una missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La celebració, organitzada per Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, ha estat més concorreguda que anys anteriors amb més de 600 assistents. De fet, la celebració ha agafat més relleu els darrers anys. Ha estat presidida pel conseller de la Lliga, el monjo de Montserrat Josep Miquel Bausset, amb 15 capellans concelebrants.

A la missa hi ha assistit el secretari del Govern, Víctor Cullell, i el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell.  

En l'homilia Bausset ha enllaçat dos eixos. D'una banda, el compromís dels cristians per construir un món millor: "Els cristians catalans volem una societat més justa". I, per tant, "ser artesans d'esperança, de vida i de solidaritat". Una demanda que ha resumit amb "el dret i el deure que tenim els cristians catalans de construir el nostre país d'una manera cívica i democràtica".

D'altra banda, ha remarcat el reconeixement dels drets del pobles que tradicionalment ha fet el magisteri de l'Església i més concretament com ho ha expressat diversos pontífexs. Bausset ha recordat la definició de nació de Joan Pau II sustentada en "una llengua i una cultura" i el reconeixement dels bisbes catalans "de la realitat nacional de Catalunya".

L'oració final de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat ha demanat una vegada més a la patrona de Catalunya que "mai no es desfaci aquest poble català" i que  "aconseguiu per als pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua".   

Amb Bausset ha concelebrat un dels vicaris episcopals de Barcelona, Joan Quadrench, i el també monjo de Montserrat Hilari Raguer.

 

Missa de l'11 de setembre

Una publicación compartida de Catalunya Religió (@catreligio) el