Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) La nit del proper 18 de maig tindrà lloc el Recompte 2016 que organitza la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). Una activitat que requereix de la implicació de la ciutadania de Barcelona. “Ens calen 900 voluntaris i voluntàries”, va explicar divendres explicat la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, remarcant també que “per primer cop farem la prospecció en el 100% de la ciutat”, amb la col·laboració de Parcs i Jardins, Guàrdia Urbana, equips de carrer del Servei d’Inserció Social (SIS), i el treball en xarxa de les 32 entitats que integren la XAPSLL.

En una mateixa nit es comptabilitzaran les persones que pernocten a la via pública i aquelles que ho fan en els diversos equipaments municipals i d’entitats, de manera que s’obtingui una radiografia més completa. El portaveu de la XAPSLL i representant del Centre Assís, Jesús Ruiz, ha destacat la col·laboració de tots els agents implicats per “enfortir la nostra capacitat com a ciutat de fer front al fenomen del sensellarisme”.

Per participar com a voluntari en el Recompte 2016 s’ha habilitat un web (recompte.barcelona) per inscriure’s i triar quin barri de la ciutat es vol cobrir. “Hi haurà 260 zones amb equips de 6 a 8 persones realitzant la observació entre les 0.00h i les 2.00h i, per primer cop, disposarem d’un aplicatiu mòbil que ens facilitarà disposar de dades en temps real”, ha explicat Tere Bermúdez, de Càritas Diocesana de Barcelona.

El web ofereix també informació sobre tots els recomptes que s’han fet a la ciutat i sobre la necessitat de disposar d’aquest instrument de diagnosi. “El recompte no és un fi en si mateix, sinó també unaeina de sensibilització de la ciutadania i un element que ha d’ajudar a planificar les polítiques públiques”, ha assegurat Carles Cabré, representant de Progess.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Joan Uribe, de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que ha remarcat que Barcelona, amb la seva tradició d’anàlisi i cooperació en xarxa entre el conjunt d’entitats que treballen en aquest àmbit està “aportant coneixement de qualitat sobre el fenomen del sensellarisme” que esdevé de referència internacional.

Ortiz ha destacat l’aposta del govern municipal per dotar de continuïtat a aquest instrument i ha explicat que la informació que s’obtingui amb el recompte contribuirà a l’elaboració del Pla de Sensellarisme que es treballa amb la col·laboració de les entitats i també de les persones usuàries dels equipaments. Ha recordat també que “aquest no és un fenomen exclusiu de Barcelona”, per la qual cosa ha exigit implicació a la Generalitat per tal que el sensellarisme s’abordi “amb una estratègia de país”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.