Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) "Actius pel referèndum!" Aquesta és la crida que han formulat a les comunitats cristianes diverses entitats de base. En un manifest proposen  “a tots els cristians i cristianes que de manera activa promoguin la realització del referèndum al qual aspira la majoria de la ciutadania”. En concret demanen que es doni a conèixer el Manifest del Pacte pel Referèndum en les comunitats, grups i entorns cristians i que “signeu l’adhesió a aquest manifest i animeu altres persones, grups o entitats a fer-ho”.

La crida està promoguda pel  Grup Sant Jordi, Justícia i Pau, la  Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, entre altres. Són algunes de les entitats que el 2013 van promoure també l’adhesió conjunta al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que es va visualitzar en un acte públic a Barcelona.

Les entitats es congratulen de la nota de divendres passat dels bisbes catalans en la que expressen el desig que “siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català”. La crida a les entitats cristianes remarquen que hi ha “una immensa majoria dels ciutadans de Catalunya creu que el camí a seguir ha de ser el que la mateixa ciutadania triï a través d’un referèndum” i que “la Doctrina Social de l’Església és diàfana en aquestes qüestions, afirmant que és el poble com a subjecte de l’autoritat política, defensant la democràcia com a sistema i reconeixent els drets dels pobles i de les nacions, el primer dels quals és el de l’autodeterminació”.

Segons el manifest, “no hi ha dubte que aquesta doctrina és aplicable al nostre cas” i que “els bisbes de Catalunya, en repetides ocasions, han afirmat el caràcter nacional de Catalunya”. També remarquen que “és doctrina secular que els cristians –específicament els laics i laiques- es comprometin en les realitats temporals i les animin, des de la doctrina i el pensament que inspira la seva fe en Jesús de Natzaret”.