Vés al contingut
Catalunya Religió

(CPL) L’Assemblea del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona celebrada el 10 de febrer va prendre diferents acords en relació amb la seva activitat i el futur immediat de l’entitat. El primer d’ells va ser l’elecció del seu president, mitjançant la votació dels membres del CPL que són els que constitueixen l’Assemblea. Amb un amplíssim suport va ser elegit president novament Josep Maria Romaguera.

Nova seu i nou cap de publicacions

Les modificacions en els estatuts de l’entitat també han estat objecte de debat i votació. El canvi de seu social i de l’activitat a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, al carrer Diputació 231, i la incorporació a l’estructura organitzativa del cap de publicacions, han estat els elements substancials d’aquests canvis estatutaris, els quals també han rebut un ampli suport en la votació.

Tot seguit es va aprovar, a proposta del Consell del CPL, que Jaume Fontbona fos cap de publicacions amb la funció de coordinar les publicacions i vetllar per la relació amb els seus responsables.

Renovació del Consell del CPL

I ja en l’apartat de renovació del Consell del CPL i amb la incorporació com a membre nat del cap de publicacions, com també ho és el president, van ser elegits quatre membres: Joan Torra i M. Àngels Termes que repetiran mandat, i s’incorporen Gabriel Seguí i Joan Baburés.

Un últim punt de l’assemblea va ser el canvi en la direcció de la revista Galilea.153 Litúrgia, pastoral, vida cristiana que des del seu naixement el 2018 l’havia dirigit M. Àngels Termes. L’Assemblea, a proposta del Consell del CPL, va elegir com a directora Quiteria Guirao, membre i treballadora del CPL.

El dia de celebració de l’Assemblea General del CPL es va fer coincidir amb el lliurament del Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que enguany ha arribat a la seva setena diada. Va rebre el guardó el nou Institut de Litúrgia ad instar Facultatis de l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

El CPL és una associació pública de fidels de l’Església de Barcelona, que compta amb 26 membres i té com a principal objectiu el treball per a la formació litúrgica, integrada en el conjunt de la pastoral. Per donar-hi compliment el CPL desenvolupa una àmplia activitat editorial, pastoral i docent.

Per ajudar a la formació litúrgica el CPL publica quatre revistes (Missa Dominical, Phase, Liturgia y Espiritualidad i Galilea.153) d’àmplia difusió i compta amb diverses col·leccions de llibres d’estudi i de divulgació de la litúrgia.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.