Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CPL) Els dies 14 i 15 de juny ha tingut lloc l’assemblea anual del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona, anomenada “assemblea cimera”. Aquest any, l’assemblea ha tingut un fort component de reflexió sobre l’estat actual de la litúrgia i la pastoral litúrgica a partir d’una ponència que va anar a càrrec de Joan Torra, que ha donat peu a un interessant i ric debat sobre la vivència de les celebracions litúrgiques en el poble cristià, i la necessitat de fer que puguin ser viscudes realment com a punt de referència bàsic de la vida cristiana.

En aquest sentit, l’assemblea ha decidit posar en marxa una revista adreçada especialment als laics i laiques per ajudar a descobrir la riquesa de la litúrgia cristiana i a trobar també les maneres de fer-la més propera a la gent que hi participa. Aquesta revista, que encara no té nom i està previst que tingui sis números l’any, estarà dirigida per Maria Àngels Termes i el seu primer número sortirà a la primavera vinent, en el marc de les celebracions del 50 aniversari de la revista Missa Dominical. Igualment, s’ha creat un equip de formació litúrgica que vol anar més enllà de la formació acadèmica i reglada, i que estarà format per Jaume Fontbona, Mercè Solé i Joan Torra, amb Mercè Solé com a coordinadora.

Finalment, l’assemblea ha elegit també el nou president de l’entitat, després de nou anys en què aquest càrrec ha estat exercit per Jaume Fontbona. El nou president ara està a l’espera de la preceptiva confirmació per part de l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.