Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra social “la Caixa”) La Fundació ”la Caixa” anuncia la reobertura de CosmoCaixa a partir del dilluns 15 de juny. D’aquesta manera, el museu de la ciència reprèn l’activitat amb el triple objectiu de garantir la seguretat sanitària, reforçar la confortabilitat del públic al llarg de la visita i refermar la qualitat que caracteritza tots els projectes de l’entitat.

El museu de la ciència de la Fundació ”la Caixa” tornarà a acollir els visitants complint tots els requisits previstos per les autoritats sanitàries davant la crisi de la COVID-19 i reforçant les tasques de neteja i desinfecció. L’accés al centre es podrà fer també a través de la venda anticipada d’entrades en línia per franges horàries.

Gràcies a l’automatització d’alguns dels mòduls, programats per funcionar sense intervenció manual, i a l’acció directa dels mediadors, els visitants podran accedir a més del 80 % dels espais de CosmoCaixa, 12.000 metres quadrats dels quals 6.000 corresponen a espais expositius.

Clausurat des del 14 de març a conseqüència de la crisi sanitària, en la reobertura s’hi reforçarà durant tot l'horari del centre la presència d'educadors, que orientaran els visitants i resoldran els dubtes que els puguin sorgir amb relació al contingut permanent del museu.

«La reobertura de CosmoCaixa ha estat un gran repte, ja que es tracta d’un museu molt interactiu. Hem treballat per convertir la visita en una experiència renovada que brindi a la ciutadania una vivència basada en la seguretat, la comoditat i la qualitat. La presència d’educadors al llarg del recorregut i l’automatització d’algunes instal·lacions permetran que la visita continuï sent enriquidora per a tots els públics», ha subratllat la directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, Elisa Durán.

La Sala Univers permetrà fer un viatge apassionant per la ciència, des del bigbang fins a les últimes fronteres del coneixement; serà possible endinsar-se en plena selva amazònica a través d'un recorregut pel Bosc Inundat; es podrà conèixer la geologia del planeta a través del Mur Geològic, i descobrir com era la flora i la fauna de la península Ibèrica de fa 9 milions d'anys, en l'exposició temporal Sabres i mastodonts, que s'ajornarà fins al 3 d'octubre de 2020. A més, un recorregut per la Plaça de la Ciència, amb nou mòduls a l'aire lliure, completa un dels objectius prioritaris de Cosmocaixa: estimular la curiositat de tots els públics per la ciència.

A més, i com ja és un clàssic de les nits d'estiu, la Plaça acollirà les projeccions del cicle Mutacions dins de les CosmoNits. En total, nou sessions de pel·lícules del gènere de la ciència-ficció que plantegen temàtiques com ara cos i tecnologia, mutacions del cervell, realitats múltiples i paral·leles, i clonacions genètiques, entre d’altres.

Per a l'accés a les sales d'exposició serà obligatori l'ús de màscares i de gel hidroalcohòlic, amb dispensadors situats en diversos punts de Cosmocaixa. Seguint la normativa marcada per les autoritats sanitàries, els visitants podran accedir al centre de manera individual o en grups familiars, mantenint sempre una distància de seguretat de dos metres. La cafeteria i la botiga de CosmoCaixa estaran obertes però no funcionaran els serveis de consigna i guarda-roba. Tampoc no es faran visites guiades. CosmoCaixa reobrirà en l’horari habitual.

Temàtica
Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.