Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Maristes) "Lleida canta al Delta" escalfa motors. Ja comença a estar tot preparat per a la cantada de 40 corals, vingudes de 18 comarques catalanes aterrin el dia 29 d’abril al Delta de l’Ebre. L’acte, impulsat per la Coral Maristes Lleida, aplegarà unes 1.800 persones que es mouen per fer cultura i territori. 

Lleida Canta és un aplec de cantaires que va néixer, com diu el nom, a la capital de les comarques de Ponent. Una trobada de cantaires d’arreu de Catalunya que comparteixen una jornada de germanor, de música, de vida i estima, amb el pretext d’una descoberta. A poc a poc ha anat eixamplant els protagonistes i ara reuneix entitats cantaires d’arreu dels Països Catalans. És un aplec singular perquè canten a l’aire lliure, informalment, provant sonoritats peculiars i portant les veus al públic. I un aplec cultural, perquè pretén maridar el cant amb el patrimoni. 

La d’enguany és la 9a edició del Lleida canta, una activitat organitzada per la Coral Maristes Montserrat de Lleida i les institucions i associacions del lloc acollidor, amb el suport de la Federació Catalana d’Entitats Corals. La proposta ha anat creixent i enriquint-se amb iniciatives de les corals. I esperem que creixi encara molt més.