Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Aquest dimecres a la tarda s’ha celebrat la primera conferència online del Consorci de mitjans catòlics internacional, creat el mes de març per combatre la desinformació sobre les vacunes contra el COVID-19 entre les comunitats cristianes. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de tots els membres del consorci, entre els quals hi ha el portal Catalunya Religió, un dels socis fundadors.

Un per un, els 32 mitjans de comunicació i els experts d’arreu del món que en formen part s’han presentat i han expressat el seu interès comú en la cerca de la veritat, com indica el títol de la trobada: “Junts contra la desinformació sobre la vacuna de la Covid-19”. L’acte l’han presentat Sílvia Costantini, cap de continguts del consorci i Directora de Comunicacions i Relacions Institucionals d’Aleteia, Míriam Díez, Directora de Global Engagement a Aleteia, i Alba Sabaté, coordinadora del consorci.

Míriam Díez ha recordat la importància de tenir informació bona i detallada per una societat sana, i és per això que ha agraït el paper del consorci, que treballa a diari contra la desinformació: “Hem de detectar les notícies falses. Tots ens mereixem informació neutral, contrastada i de qualitat”. Per fer-ho, el consorci compta amb un gran equip de científics, integrat per experts en biologia, epidemiologia i altres camps que col·laboren en aquest projecte i que, com ha explicat l’Alba Sabaté, aporten la rigorositat que necessita la ciutadania.

L’encarregada de presentar Catalunya Religió davant els altres mitjans ha estat la directora del portal. Laura Mor ha apuntat la responsabilitat que suposa formar part del projecte: “Ser part del consorci ens dona l’oportunitat de fer una aproximació social a la informació religiosa. Això és una part important de la nostra identitat”. D’altra banda, també ha destacat la proximitat que ofereix el portal i la seva prioritat de poder “arrelar els reptes globals a l’àmbit local, en aquest cas al nostre país, Catalunya”.

“Necessitem que els nostres mitjans transmetin confiança a la societat”

D’altra banda, el pare Francesco Patton, custodi de Terra Santa, també s’ha sumat a la conferència per donar les gràcies a la tasca de tots els membres d’aquest projecte, utilitzant les paraules de Jesús “la veritat us farà lliures”. A més, ha aprofitat per fer una crida a la solidaritat per vèncer la pandèmia: “A l’hora de proporcionar informació sempre és important tenir l’objectiu de dir la veritat, per damunt d’atraure l’audiència. Durant aquest temps de pandèmia és necessari, com diu el Papa, seguir tot el que ens ajudi a preservar i protegir les vides dels altres, ja sigui portant la mascareta, mantenint la distància social o fins i tot vacunant-se, que no és només útil per a protegir-nos sinó per a protegir els membres més fràgils de la nostra comunitat”.

Entre els experts que formen part del consorci hi ha Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull, que ha explicat perquè és essencial distingir les notícies vertaderes de les falses: “La veritat és bàsica per la confiança, i necessitem que els nostres mitjans transmetin confiança a la societat per distingir la bona i la mala comunicació.”

Finalment, Jesús Colina, director d’Aleteia, ha tancat l’acte donant les gràcies a tots els membres del consorci pel seu suport, i per damunt de tot, “pel seu compromís amb la veritat”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.