Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Sota el lema "Parròquia Salesiana. Segle XXI" s'inaugurarà el nou Congrés Nacional de Parròquies Salesianes del 8 al 10 de desembre a San Lorenzo de l'Escorial. És un Congrés dirigit a Agents de pastoral implicats en l'evangelització a les parròquies encarregades als salesians, Família Salesiana i educadors. Organitzat per la Comissió Nacional de Parròquies : Volem impulsar un nou model de parròquia salesiana, que pugui respondre als interrogants i inquietuds de la societat actual, especialment dels joves del nou mil·lenni".

A "Evangelii Gaudium" el Papa Francesc diu, entre altres propostes: "La parròquia és presència eclesial en el territori, àmbit de l'escolta de la Paraula, del creixement de la vida cristiana, del diàleg, de l'anunci, de la caritat generosa, de l'adoració i la celebració ".

El Congrés, afirmen, té l'objectiu d'escoltar i veure la situació actual de les parròquies salesianes a Espanya; d'interpretar aquesta situació deixant-nos il·luminar per l'exhortació EG i pel camí que està fent la Congregació Salesiana i de proposar camins de futur: concretant iniciatives, impulsant el paper dels laics i de les famílies i assajant processos formatius intergeneracionals que permetin viure una vida cristiana amb alegria.

S'estructura en ponències i moments de compartir experiències. Es comptarà amb tres ponents: Antonio Jiménez Ortiz, sdb qui parlarà sobre "La parròquia i la seva missió en un context social de canvis profunds"; Jesús Rojano, sdb, amb la ponència: "La parròquia salesiana a la llum de EG" i Miguel Ángel Calavia, que tocarà el tema "El Sistema Preventiu a la parròquia salesiana". 

Alguns animadors proposaran temes per a la proposta pastoral: Missió compartida. La celebració. Escolta, acollida i acompanyament. El projecte d'obra. La dimensió caritativa i social. Els joves i l'Itinerari d'Educació en la Fe. Família i pastoral juvenil.

I es faran visibles les bones pràctiques dutes a terme en les diverses parròquies salesianes: Comunitats juvenils. Grups d'adults. Pastoral familiar i catequesi familiar. Testimonis (sacerdot, laic). Nous llenguatges.

La Comissió Nacional de Parròquies Salesianes afirma: "Estem cridats a fer el possible per renovar de mica en mica les nostres parròquies, seguint el missatge de la EG del Papa, així com els documents recents de la congregació salesiana".