Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) Malgrat la situació excepcional de confinament viscuda des de mitjan del mes de març, l’edició d’enguany del Concurs Aquí Hi Ha Química, organitzat per IQS ha registrat  una participació total de 110 vídeos, realitzats per alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. El fet de ser elaborats, per part dels seus participants, des de les seves pròpies cases afegeix un element addicional de mèrit en la participació en aquest concurs orientat a promoure la difusió científica entre els joves.

El passat dia 28 de maig es van donar a conèixer, a través de la web oficial del concurs, els guanyadors dels diferents premis d’aquesta 6ª edició. El guanyador del tercer premi del jurat va correspondre al vídeo ”A què fan olor els llibres”, elaborat per Iago Jover, d’Àgora Sant Cugat International School. Júlia Matias, de l’Escola Vedruna Vall de Terrassa, amb el vídeo “La Química contra el COVID-19” va ser la guanyadora del segon premi del concurs. Ambdós premis estan dotats amb una beca del 50% de la matrícula del Grau en Química o Enginyeria Química. La guanyadora del primer premi va ser Patrícia Liébanas de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró, que gràcies al seu vídeo “Com reacciona l’HCI amb l’AI” podrà beneficiar-se d’una beca del 75% de l'import de la matrícula del primer curs dels Graus de Química o d'Enginyeria Química a IQS.

Lluna Riera, de l’Escola Pia de Terrassa, va guanyar, amb el vídeo “CONFInA en la Química: consells en dies de quarantena” el premi del públic per al vídeo més votat a Youtube . El premi obtingut és un xec regal de l’FNAC per valor de 300€.

Per últim, es va concedir el premi de 3.000 euros en equipament per al centre educatiu d'on provenien el major nombre de participants, i que en aquesta edició va ser per a l’escola Vedruna Vall de Terrassa amb 41 vídeos presentats.

En aquesta 6ª edició del concurs els alumnes de Batxillerat que han presentat un vídeo procedien centres educatius, públics i concertats, de tot Catalunya.  En concret van participar els següents col·legis de Barcelona: Jesuïtes Casp, Jesuïtes Gràcia, Sagrat Cor, Salessians Rocafort, IES Menéndez Pelayo, i de la resta de Catalunya: Àgora Sant Cugat International School, Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues de Llobregat), Escola Pia de Terrassa, Escola Pia Santa Anna (Mataró), Escola Sant Gervasi (Mollet del Vallès), Hamelin Laie International School (Montgat), IES Els tres turons (Arenys de Mar), IES Lliçà d’Amunt, L’estonnac l’ensenyança (Tarragona), Vedruna Vall (Terrassa), Viaró Global School (Sant Cugat del Vallès), així com el Colegio Luis Amigó de Mutilva (Navarra).

Tots els vídeos participants, i, entre ells, els dels guanyadors, es poden visionar a la web del concurs www.aquihihaquimica.com