Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Les comunitat religoses que s'apleguen al voltant de Grup de Treball Estable de Religions i les comunitats musulmans que en formen part han publicat aquest divendres diversos comunicats de condemna dels atemptats contra dues mesquites a Nova Zelanda. 

 

Comunicat del Grup de Treball Estable de Religions

El Grup de Treball Estable de Religions (GTER), on hi ha les diferents religions presents a Catalunya, unànimement consternats per l’atemptat terrorista d’avui divendres 15 de març, a les dues mesquites de la ciutat de Christchurch ,a l’Illa del Sud de Nova Zelanda, s'adhereixen plenament i fan seves les paraules de rebuig i de preocupació davant qualsevol xenofòbia expressades en els manifestos presentats per la comunitat musulmana, membres del GTER, representats per les dues federacions UCIDCAT i FCICAT.

Condemnen, com sempre hem fet, qualsevol atac terrorista vingui d'on vingui i volem fer entendre que totes es religions viscudes autènticament són mostra d’amor i d’esperança.

Per això, essent propers, compartim el nostre condol a la societat de Christchurch fent arribar la nostra pregària per a les víctimes i familiars.

El GTER està treballant des de fa més de deu anys en contra de qualsevol tipus de discriminació i xenofòbia.

El GTER està format per les comunitats religioses següents: l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra. 

 

Comunicat de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya

Enèrgica condemna pel terrible atac a dues mesquites a Christchurch, Nova Zelanda

Des de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), expressem la nostra més enèrgica condemna i rebuig del terrible atac a Christchurch, en la qual han perdut la vida més de 49 persones. "Això només pot ser descrit com un atac terrorista", ha dit la ministra neozelandesa, Jacinda Ardern.

Els musulmans Catalans manifestem les nostres més profundes i sentides condolences, davant la tràgica pèrdua de vides humanes, persones innocents que complien amb l'oració comunitària de divendres a les dues mesquites. Ens unim els musulmans a les oracions, davant aquest terrible atac, sent solidaris amb les víctimes, units i agermanats tots en les nostres pregàries i el nostre més sentit afecte.

També volem manifestar a les víctimes, i als seus familiars i amics, el nostre sentiment de solidaritat i suport en aquests difícils moments que travessen, com a germans que som tots, amb emotius desitjos de ràpida recuperació per als ferits.

La nostra crida als governs i polítics, a projectar polítiques que afavoreixen la convivència i consoliden la pau entre els ciutadans per posar fi a l'Odi, al Racisme, a la Xenofòbia i a la Islamofòbia.

 

Comunicat del Consell Islàmic de Catalunya

La Federació Consell Islàmic de Catalunya i les comunitats musulmanes de Catalunya condemnem amb la més gran determinació els atacs terroristes, xenòfobs i bàrbars comesos aquest divendres en contra de dues mesquites de la ciutat de Christchurch, a la costa est del sud de Nova Zelanda,

Aquests actes violents i aquestes macabres accions criminals i terroristes són atacs a la democràcia, la justícia i la llibertat.

Des de la Fedearació Consell Islàmic de Catalunya i les comunitats musulmanes de Catalunya, ens unim al dol de tots musulmans i a tots els ciutadans de Nova Zelanda. Expressem el nostre suport i condol a les famílies de les víctimes, així com la nostra solidaritat davant d'aquest terrible crim.

També fem una crida a tots els que creiem en la justícia, en la democràcia i en la pau a estar més units per continuar treballant pel be comú de la humanitat, rebutjant els fixismes, la islamofòbia í tot tipus de radicalismes o extremismes violents.

Barcelona, 15 de març 2019