Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Seu de Manresa) En el marc de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, i de la campanya 'Restaurem l'orgue del cor de Catalunya', l'Orfeó Manresà oferirà el concert 'Pleniluni de novembre. L'Orfeó canta Toldrà'. L'acte serà divendres 26 de novembre a les 20:30 h a la nau central de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa i té l'objectiu de continuar amb la recaptació de fons per restaurar l'orgue de Manresa, que és al taller Carlos M. Álvarez des del passat mes de desembre.

El programa del concert està format per cinc cançons compostes per Toldrà i harmonitzades per Jordi Domènech, amb acompanyament al piano de Joel Diaz. Completaran el programa dues obres de Mompou cantades per la soprano Marta Vilella.

El preu de l'entrada, donatiu destinat a la restauració, serà de 10 € i es podran comprar a partir de les 20:00 h a la porta de la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa.

La campanya de l’orgue

El mes de desembre de 2020 es va presentar la campanya 'Restaurem l’orgue del cor de Catalunya' creada per la Comissió de l’orgue amb la voluntat de recuperar l’instrument de la basílica, que es troba en molt mal estat de conservació.

"El pressupost del projecte és molt elevat i la participació ciutadana és imprescindible per aconseguir la fita desitjada", expliquen des de la Seu de Manresa. És per això que la comissió s’ha proposat convocar actes de divulgació cultural i musical amb l’objectiu de donar a conèixer la campanya i recaptar fons per completar-ne el finançament.

L’orgue de la Seu de Manresa es va desmuntar i traslladar al Taller Carlos M. Álvarez el mateix desembre de 2020. La proposta del taller inclou la restauració i reconstrucció total de la part instrumental de l’orgue, la redistribució del seu espai interior, la incorporació de 10 nous registres -actualment en té 20- amb un increment de 461 tubs -actualment en té 1437-, la individualització dels registres en els seus 3 cossos -pedal, orgue major i orgue recitatiu-, la renovació total de la consola, 2 teclats i pedaler amb un sistema informatitzat i de transmissió electrònica i la restauració i reconstrucció del sistema de vent. La durada estimada de totes aquestes tasques és de 14 mesos.

Les persones que vulguin col·laborar en la restauració de l’orgue del cor de Catalunya ho podran fer en efectiu al Punt d’Acolliment de la Seu de Manresa o bé per transferència bancària.