Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Marina Rossell, Àngel Llàcer, David Carabén, Manu Guix i In crescendo són els protagonistes del concert 'Cantem amb els sense sostre' que organitza el projecte Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. Tindrà lloc el proper dissabte 1 de desembre i serà la primera activitat d'una jornada de portes obertes a favor de l'acollida de persones en situació de pobresa.

Des de dilluns 26 de novembre ja es podran adquirir les entrades a la consigna, dins del pati de l'església, situada al número 29 del carrer de Santa Anna. L'aforament és de 400 places i l'organització preveu obrir la fila zero. Els donatius, de 10 euros o la voluntat, es destinaran a la tasca d'acollida de les persones sense llar.

La periodista Ariadna Oltra presentarà els artistes que intervenen en aquest acte solidari, i que és una iniciativa de la monja teresiana Viqui Molins. Durant la jornada s'inaugurarà també l'exposició 'I tu, ens veus?', que compta amb la participació d'artistes, poemes, parades i músics de carrer.

Com cada mes, i en el marc d'aquesta iniciativa, l'església celebrarà els aniversaris de les persones sense llar que acull el projecte. Serà a les cinc de la tarda i s'oferirà xocolatada per berenar als acollits, als voluntaris i als amics de l'Hospital de campanya. La jornada de portes obertes finalitzarà a les set de la tarda amb una eucaristia d'acció de gràcies.

Una xarxa d'escolta

El projecte Hospital de campanya va néixer com a refugi per a persones que dormien al carrer durant l'onada de fred que va viure Catalunya el mes de gener del 2017. El projecte ha evolucionat des d'aleshores, mantenint com a valors prioritaris l'acollida, l'escolta, la promoció i la integració. Segons la memòria del mes de març, cada dia hi han passat una mitja de dues-centes persones.

És una resposta concreta a la crida del papa Francesc de fer de l'Església d'avui “un hospital de campanya”. L'equip de Santa Anna va participar el mes de juliol a la trobada internacional d'hospitals de campanya celebrada a l'església de San Antón de Madrid. Tota una xarxa que s'ha articulat per respondre, des de les grans ciutats, a la necessitat d'acollida dels més desafavorits. L'experiència, basada en l'escolta, queda recollida al llibre Projecte Hospital de Campanya que es va presentar el mes de juliol a la mateixa església de Santa Anna.