Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") El concert familiar “Cantem El Messies”, organitzat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, van oferir aquest diumenge l’oportunitat a infants i joves de gaudir d’alguns dels fragments més emblemàtics d’aquest cèlebre oratori.

Aquest concert va comptar amb la participació de 300 infants i joves que formen part de Clavé XXI, el projecte social de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que promou la pràctica coral entre infants i joves en situació de vulnerabilitat social. Pertanyen als cors de les entitats socials Cor Juvenil Clavé XXI, Cor NovAura, Coral Infantil de Xamfrà i Terral, així com dels cors de les escoles Sant Joan Baptista, Escola Els Horts, Sagrada Família Avinyó, La Salle Comtal i Institut del Ter de Manlleu.

Enguany van ser convidats a participar el Cor Infantil L’Esquellerinc de l’Agrupació Cor Madrigal, Cantabile Cor de Noies, Cor de l’Institut Pau Claris i Musicls’ Choir de l’Escola de Músics.

Durant el primer trimestre del curs, a través d’assajos setmanals, els infants i joves van preparar nou fragments corals d'El Messies de Händel, que van interpretat en el Palau de la Música Catalana i al costat de l'Orquestra Simfònica Del Vallès. Dirigits per Esteve Nabona, també hi va participar part el Cor de Noies de l'Orfeó Català, així com els Homes del Cor Jove i de l'Orfeó Català, al costat dels solistes Andrea Mercadal, Ferran Mitjans, Cristina Tena i Marina Torra.

El Messies, un projecte cultural i de transformació social de "la Caixa"

Per vuitè any consecutiu, el projecte d'El Messies de l'Obra Social "la Caixa" –en el que enguany participen més de 3.600 cantants aficionats en 15 concerts per tota la geografia espanyola- es completa amb l'organització del concert familiar en el què participen infants i joves d'escoles i entitats socials la majoria dels barris del centre de Barcelona. El concert familiar ofereix la possibilitat de gaudir d'alguns dels fragments més emblemàtics d'aquest oratori i d'apropar als més joves a la música clàssica.

L'Obra Social "la Caixa" va ser pionera a Espanya en convertir la interpretació d'El Messies de Händel en una autèntica experiència col·lectiva que reunia cantants aficionats a la música coral juntament amb orquestres, solistes i directors de prestigi internacional.

Aquest projecte s'emmarca en el programa Art for Change, una iniciativa en què l'art i la cultura s'utilitzen com a eines per a la millora social. Es promouen processos creatius –normalment liderats per professionals del món de la cultura-, en què participen tot tipus de persones, especialment col·lectius en situació de vulnerabilitat. A través d'aquestes iniciatives s'ofereix als participants l'oportunitat d’entrar en contacte amb l'art i la cultura, oferir igualtat de condicions i oportunitats i contribuir a l'apoderament de persones o grups a través d'un procés artístic. En definitiva, la participació en l'art aporta beneficis tant a nivell individual com col·lectiu.

El projecte Clavé XXI de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des del 2011 el projecte Clavé XXI, una iniciativa social que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la integració social d’infants i joves. El projecte va néixer des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral i aquest curs està integrat per una trentena de formacions corals d’escoles de primària i entitats socials, que impliquen un total de 1.200 infants i joves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.