Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Les comunitats islàmiques catalanes han emès un comunicat en el qual fan una crida a totes les mesquites i oratoris a adaptar les pregàries durant el mes de Ramadà. En una crida a respectar les restriccions i mesures sanitàries marcades per les autoritats, proposen dues opcions per complir amb el res nocturn.

Segons les tres federacions representatives de la comunitat islàmica a Catalunya -la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, la Federació Consell Islàmic de Catalunya i la Federació Islàmica de Catalunya- les oracions del Maghrib  i de l’Isha, es poden o bé unir i dur a terme abans de l’horari del toc de queda o bé no reunir l’oració durant tot el mes. Ambdues opcions, afirmen, tenen les seves proves legítimes. Aquesta decisió, diuen en el manifest, l’ha de prendre l’imam de cada comunitat i ha d’ésser respectada pels fidels.

Les comunitats han estat en contacte amb la Direcció General d’Afers Religiosos des de fa més d’un mes i mig. En aquest aproximament institucional han demanat a l’administració una ampliació de l’aforament dels temples de culte, proposant passar de l’actual 30% al 50% d’aforament. També han demanat un salconduit per als fidels que assistissin al res, en el qual es permetés retornar a les llars a les 23 hores, una hora després de donar-se inici el toc de queda. Ambdues propostes han estat rebutjades per la Generalitat, que ha al·legat una pujada remarcada del casos de contagi.

Publicada por Ucidcat en Sábado, 10 de abril de 2021