Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 30/09/2013

(Abadia de Montserrat) Dissabte 5 d’octubre, a les 16.30 h, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria l’ordenació de dos nous preveres i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats, Anselm Parés i Sergi d’Assís Gelpí, per a preveres, i Efrem de Montellà i Bernat Juliol, per a diaques, seran presentats pel pare abat Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, que presidirà la cerimònia i els ordenarà.

L’administració del sagrament, que tindrà lloc dins la celebració de la missa, trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi haurà la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres rebran els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l’evangeliari per als diaques, i la casulla, el calze i la patena, als sacerdots, a qui també se’ls ungirà les mans amb el crisma.

L’eucaristia es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio (100,6 FM) i de Montserrat TV.

Els nous preveres i els nous diaques

Anselm Parés i Domènech va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1942. La professió solemne la va fer l’1 de novembre de 2000 i va ser ordenat diaca el 8 de desembre de 2006. Actualment treballa la secció de comptabilitat del Monestir.

Sergi d’Assís Gelpí i Abradó va néixer a Malgrat de Mar el 25 d’agost de 1975. És llicenciat en filologia catalana. Va fer la professió solemne el 15 de maig de 2005 i va ser ordenat diaca el 23 de juny de 2011. Actualment és el prefecte de l’Escolania. 

Efrem de Montellà i Llauradó va néixer a Barcelona el 27 de març de 1970. És professor superior de solfeig. La professió solemne la va fer el 31 de gener de 2010. Actualment és el director de l’escola i de la residència de l’Escolania.

Bernat Juliol i Galí va néixer a Girona el 31 d’octubre de 1978. És llicenciat en dret i va professar solemnement el 12 de juny de 2011. Actualment és el secretari abacial.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.