Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(AEL Bahá'i de Barcelona) El Festival Bahá'i de Ridvan, que se celebra aquest any del 21 d'abril al 2 de maig, és un moment especial pels bahá'is de tot el món perquè marca l'inici de la seva religió el 1863. Els bahá'is de Barcelona tindran una commemoració especial el diumenge 28 d'abril al seu centre local. 

Ridvan és una paraula àrab que significa 'paradís', un nom que Bahá'u'lláh, el profeta i fundador de la Fe bahá'i, va donar a un preciós jardí ubicat a la riba del riu Tigris als afores de Bagdad. Va ser en aquest jardí on Ell va anunciar públicament la seva missió com una Manifestació de Déu.

El 1863, després de viure desterrat durant una dècada a Irak, les autoritats otomanes van informar Bahá'u'lláh i la seva família que seria exiliat de nou, aquesta vegada més lluny del seu país d'origen, Pèrsia, el modern Iran, degut a la contínua propagació de la seva influència.

Abans de sortir de Bagdad, Bahá'u'lláh va creuar el riu Tigris per a una estada de 12 dies al jardí per rebre els qui desitjaven acomiadar-se d'Ell. El primer, novè i dotzè dia d'aquell període festiu de Ridvan són considerats dies sagrats pels bahá'is i en ells se suspèn la feina i els estudis, si és possible.

El novè dia de Ridvan, el 29 d'abril, marca l'aniversari en què la família de Bahá'u'lláh es va unir a Ell al jardí després d'un desbordament del Tigris que els va impedir fer-ho abans. El dotzè dia, el 2 de maig, és l'aniversari de la marxa de Bahá'u'lláh del jardí i l'inici d'un segon desterrament des de Bagdad a Constantinoble, ara coneguda com a Istanbul, preludi de nous exilis i empresonaments succeïts fins a la seva mort a prop d'Israel el 29 de maig de 1892.

Com la Fe bahá'i no té clergat, el període del Ridvan és també el moment en què s'escullen les institucions locals, nacionals i internacionals de la Fe bahá'i. Els consells de govern locals i nacionals es renoven anualment mitjançant elecció, mentre que el consell de govern internacional, conegut com a 'Casa Universal de Justícia', s'escull una vegada cada cinc anys.