Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Lestonnac/CR) Des d’aquest dimecres 48 religioses de la Companyia de Maria es reuneixen a la Casa Provincial de Madrid per celebrar la primera etapa del tercer Capítol Provincial de la Província d'Espanya. De Catalunya hi participen quinze religioses catalanes i destinades a casa nostra. Amb elles es fan presents en el capítol totes les comunitats de Lestonnac al nostre país.

Són Pura Torres, Maria Roset i Maria Isabel Clemente de la comunitat de Cardedeu; María Luz López, Carmina García-Baquero i María Ruiz-Clavijo de Badalona; Montserrat Massó, María Luisa Morales i M. Claustre Solé de Pau Claris a Barcelona; Margarita Maria Pedraz i Carme Massó de Mollet; Anna Maria Saumoy i Núria Caum de Sils a Barcelona; Pilar Vivas de Calella i Montserrat Marimon de Tarragona.

El capítol, que té lloc del 7 fins al 13 de juliol, porta per lema ‘Amb l'esperit d'unió viu des de les nostres arrels, gestem el futur mirant al Senyor que ens condueix’. En aquesta etapa es triaran les delegades que assistiran al Capítol General i s'elaboraran els documents que, com a Província, aportaran per discernir la missió dels propers sis anys.

Una pluralitat que complementa

“Des de la pluralitat d'edats, experiències i recorregut vital estem cridades a afavorir entre nosaltres una escolta activa, empàtica, lliure i oberta; a dialogar, compartir i complementar-nos en la recerca comuna”, ha dit la superiora provincial, Nélida Andrés, en el discurs d’obertura. I ha subratllat que han estat “convocades a aportar el millor de nosaltres mateixes, a brindar-nos mútuament acollida, seguretat, suport i fortalesa”.

També ha convidat a les capitulars en el discurs d’obertura a viure des de l'agraïment enmig de la incertesa i la provisionalitat. I ha reconegut que la pandèmia ha portat mesos plens de desafiaments, reptes i dificultats, però també de creativitat per donar resposta al que Déu els demana per a la Companyia.

“Aquest any 2021, que celebrem els 100 anys de la Unió de totes les cases, 100 anys d'universalitat, tornem a mirar a Aquell que condueix la nostra història i ens segueix cridant a estendre la mà amb lucidesa, audàcia i creativitat”, apunten des de l’orde.

La Companyia de Maria, fundada el 1607 per Joana de Lestonnac, és el primer orde religiós apostòlic femení, per donar resposta a les necessitats de formació de la dona del seu temps.

Neix a Bordeus i estableix la primera casa a Barcelona el 1650. És reconeguda, des de llavors, com “L'Ensenyament”. Nom que es conserva en molts llocs del món.

Avui l’orde té presència universal, i s’adapta contínuament als nous desafiaments. Desenvolupa la seva missió apostòlica a través d'una xarxa de col·legis conformat per 22 centres educatius i altres projectes de caràcter universitari i social, situats en diferents contextos.

La Companyia de Maria compta amb un projecte educatiu propi que s'expressa a través del model pedagògic ‘Signa’ i el model d'evangelització ‘Unitas’, de caràcter universal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.