Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Jesuïtes) El 21 de març es commemora el 40è aniversari del martiri de Lluís Espinal. Lucho va ser torturat i assassinat a Bolívia per denunciar la injustícia, la pobresa, la falta de llibertat i la repressió militar, esdevenint una veu incòmoda per a molts. La Companyia de Jesús a Catalunya i el centre d’estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal) organitzen diversos actes en la seva memòria.

Record, memòria i projecció

El primer esdeveniment programat s'ha hagut de suspendre, seguint les mesures proposades per la Generalitat de Catalunya per prevenir la propagació del coronavirus. El 17​ de març s'havia previst la taula​ rodona “Record, memòria i projecció”,​ que havia de comptar amb la participació de Víctor Codina,​ jesuïta i company d’Espinal; Sonia Herrera​, doctora en comunicació i membre de l’equip directiu de la Fundació Lluís Espinal; Francesc Xavier Victori Espinal,​ nebot de Lluís Espinal; i Anna Masllorens,​ periodista i autora del documental Un màrtir incòmode​. 

Vetlla de pregària “Gastar la vida”

El divendres​ 20 de març a les 21:00h, a l’Església dels Jesuïtes del carrer Casp es farà una vetlla de pregària sota el lema “Gastar la vida”, liderada per MAGIS i “Cançons a la intempèrie”.

Caminada de Montserrat a Manresa

Els​ dies 3 i 4 d’abril es farà una vetlla a Montserrat i caminada fins a Manresa,​ que recorda el camí que va fer Sant Ignasi de Loiola però que aquest any servirà també per recordar el compromís i el testimoni de Lluís Espinal. 

Pregàries a boca de canó  

En commemoració dels 40 anys del seu martiri, Cristianisme i Justícia reedita el quadern Pregàries a boca de canó de Lluís Espinal, que es va publicar fa 20 anys. Ara s’hi ha afegit una introducció​ a càrrec de Víctor Codina,​ que ajuda a emmarcar la figura de Lluís Espinal i a entendre aquestes pregàries que va escriure per a ser llegides a la ràdio. Inclou​ també aquesta edició el Testimoni de la vaga de fam​, on el mateix Espinal explica l’experiència viscuda durant els 19 dies de vaga de fam a La Paz, a finals de 1977. Es tracta d’un text​ inèdit, que es publica per primera vegada en català i que té un gran valor testimonial.​