Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Durant aquest mes de juliol les persones voluntàries de les ongd de la Inspectoria: Solidaridad Don Bosco, VOLS i Jóvenes y Desarrollo - Regió Est, han començat a viatjar per viure una experiència de solidaritat i aprenentatge en diferents llocs del món.

Miguel Peinado va ser el primer a partir des de Barcelona fins Sierra Leone el passat 21 de juny, concretament a Lungi, on es troben una parella de voluntaris (Mar i Alberto) que aquest juliol tornaran després d'un voluntariat de llarga durada.

"Si alguna inseguretat va aterrar amb mi a Sierra Leone, es va esvair el dia 22 quan vaig sortir de la meva habitació i em va rebre Father Larry amb una abraçada, preàmbul de la afectuosa acollida que m' oferiria la resta de la comunitat. Els últims serrells de la por a no encaixar amb els infants van quedar en res el primer dia a la tarda en sortir amb la Mar i l'Alberto cap al Youth Center (Oratori), perquè a cada pas que fèiem se'ns afegia un nou grupet d'infants que directament ens agafaven les mans i no paraven de preguntar amb Krio pel nou O'poto (home blanc) o Udat na i u padi? (Qui és el teu amic?). Era missió impossible no encaixar perquè són ells els que t'integren i jo només m'he deixat portar ". Explica Miguel en la seva primera setmana a Sierra Leone.

El dissabte 29 de juny sortien al matí des de Barcelona, València i Sevilla un total de 8 joves i 3 acompanyants per viure l'experiència del Camp de Treball a Tànger, a la Llar Lerchundi.

El grup està integrat per joves de les tres ONGD. La voluntària Anna Puigbó, de Salesians Terrassa, explicava a l'aeroport que "estic amb moltes ganes de conèixer la nova realitat, passar-ho bé, gaudir, conèixer gent, descobrir i créixer com a persona".

En les properes setmanes diverses persones més viatjaran a Guinea Conakry, Perú i Cambodja