Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 20/07/2018

(Fundació Pere Tarrés) El proper dilluns 23 de juliol a les 9.30h sortirà de Barcelona el primer autocar camí de les colònies que la Fundació Pere Tarrés organitza per a infants en situació de vulnerabilitat social. En aquesta colònia, 50 infants acompanyats de 13 monitors  i monitores voluntaris passaran set dies (del 23 al 29 de juliol, ambdós inclosos) a la casa de colònies Casal de l’Esperança (Ogassa, Ripollès). Aquest serà el setè any consecutiu que es realitzen aquestes colònies, una iniciativa dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés.

Aquestes colònies marquen l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a infància en situació de vulnerabilitat social des de finals de juliol i durant el mes d’agost, un període on aquests infants i les seves famílies necessiten aquesta ajuda atès que es la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos. Només durant el mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitzarà colònies i casals d’estiu per a 1.126 infants, tots becats gràcies a la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars.

Enguany, la Fundació Pere Tarrés realitzarà 10 torns de colònies per a 521 infants que es realitzaran en un primer torn a la casa de colònies Casal de l’Esperança (Ogassa, Ripollès), a la casa de colònies Sant Francesc d’Assís de Mallorca i la resta a la casa de colònies de La Conreria (Maresme) i obrirà 16 casals d’estiu per a 605 infants en les ciutats de Barcelona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Mallorca.

En total, 3.600 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.

Enguany, quan la Fundació Pere Tarrés ha celebrat el 60è aniversari de l’inici de la seva activitat, més de 30.000 infants estan participant en les seves colònies i casals d’estiu, constituint l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb prop de 200 centres d’esplai.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.