Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) L’ajuntament de la Secuita, amb la col·laboració de l’església del Sagrat Cor de Vistabella i de l’arquebisbat, ha organitzat la tercera edició del cicle de concerts ‘Primavera Musical de Vistabella’ que se celebrarà del 26 de setembre al 24 d’octubre. El cicle, que s’havia de celebrar entre els mesos d’abril i juny, es va ajornar a causa de la pandèmia però l’organització ha volgut conservar el nom perquè no es perdi la seva identitat. Un total de cinc concerts de cambra posaran en valor la música de proximitat i donaran a conèixer una joia del modernisme: l’església del Sagrat Cor de Vistabella.

El tret de sortida del festival, el dia 26 de setembre, arriba de la mà de Naisa Duo, formació liderada per Neus Plana i Maria Camahort. Un projecte musical que barreja la interpretació de la flauta i la guitarra amb la percussió corporal. Una proposta diferent tindrà lloc el 3 d’octubre amb el baríton de la Secuita, Francesc Ortega i la pianista Victoria Guerrero presentaran un romanç del segle XV que el compositor Johannes Brahms explica en quinze peces. Una interpretació que comptarà, també, amb la narració del periodista Xavier Grasset. La tercera proposta, per al dia 11 d’octubre, anirà a càrrec d’un quartet de corda ben peculiar. El Quintet Montsant fusiona la corda fregada amb la percussió (frame drums). El penúltim concert, el 17 d’octubre, arribarà de la mà del violoncel·lista reusenc Roger Morelló i de la polifacètica Chia-Ying Chuang que, en aquesta ocasió, interpretarà la flauta de bec. Un concert en el qual es podrà gaudir d’obres de compositors com Telemann, Bach o Rossini en un viatge entre el barroc i el jazz. I la cloenda del Cicle serà el dia 24 d’octubre, a càrrec de la formació coral Ensemble O Vos Omnes que portarà a escena un programa lligat a la figura del compositor per excel·lència del renaixement: Josquin Desprez. En aquesta ocasió, els acompanyarà el saxofonista Gerard Marsal. Les entrades per als concerts ja es poden adquirir a través de la pàgina web primaveramusicalvistabella.com.

El Cicle, presentat aquest dimarts dia 15 de setembre, en roda de premsa, al Centre Tarraconense El Seminari, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la Secuita, Eudald Roca; el director artístic i musical, Marc Guerris; la delegada diocesana per al patrimoni cultural, Roser Martín i el prevere encarregat de l’església del Sagrat Cor de Vistabella, Joan M. Ferrer.

Posada en valor del patrimoni cultural i artístic

Més enllà de la voluntat d’obrir l’església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic i cultural, aquest cicle també té pretén col·laborar en la conservació d’aquest temple modernista, obra de l’arquitecte Jujol. Un cop finalitzades les obres en la coberta i el campanar de l’església, en breu –es preveu que sigui durant el mes d’octubre–, s’iniciaran les obres de la fase 2 en què es restauraran les façanes del temple. Un cop finalitzin aquestes fases, que tenen com a objectiu la consolidació estructural de l’església, declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011, es duran a terme les fases de restauració de l’interior del temple.