Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Aquest dimecres s'ha celebrat la Jornada Mundial de Pregària per la Cura de la Creació i s'ha donat inici al “Temps de la Creació”, que s’allarga fins al 4 d’octubre, festivitat de sant Francesc d’Assís.

Tot va començar ja fa més de 30 anys, quan el Patriarca Ecumènic Dimitrios I va proclamar el dia 1 de setembre com a Dia de Pregària per la Creació. Altres grans esglésies europees van assumir aquesta celebració en l’any 2001 i el mateix papa Francesc ho va fer per a l’Església Catòlica l’any 2015. En els darrers anys, diverses declaracions, com la dels bisbes catòlics a Filipines, l’any 2003, la Tercera Assemblea Ecumència Europea de Sibiu en 2007 i el Consell Mundial de les Esglésies en 2008, han volgut cridar l’atenció perquè no fos només una jornada, sinó un període de duració, i així ha nascut el “Temps de la Creació”, que ve a ser un mes, fins la festivitat del sant que anomenava els astres “germà sol, germana lluna”.

Durant l’edició de 2020, malgrat les condicions excepcionals que vivíem, es van dur a terme més de 120 activitats per tota la geografia espanyola, des de vetlles de pregària, a xerrades, conferències, peregrinacions, i molts bisbes, mitjançant les seves cartes pastorals, animaven a sumar-se a l’esperit del Temps de la Creació.

Les diòcesis de la província eclesiàstica de Barcelona, és a dir, Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, estan organitzant diverses iniciatives que tindran com a seu la Basílica de la Sagrada Família: una sèrie de catequesis, en diversos espais del temple, per apropar-se a la Creació des de la perspectiva de Gaudí, i una trobada ecumènica, amb la participació de les confessions ortodoxa i protestant i dels bisbes catòlics.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.