Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) La imatge del sants patrons de l’Espluga de Francolí, sant Abdó i sant Senén, han estat traslladats de l’església vella de Sant Miquel al taller de restauració de béns mobles El Ribot de l’Espluga amb l’objectiu de restaurar-los, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari del seu retorn a aquesta església.

Amb motiu d’aquesta efemèride, la parròquia de Sant Miquel ha detectat la necessitat d’una actuació urgent en aquesta imatge per tal de frenar la degradació causada pels tèrmits tot respectant la forma i policromies originals. L’any 1997 va ser l’últim cop que la talla de fusta policromada del segle XVIII va sortir en processó pels carrers de l’Espluga.

La restauració serà possible gràcies a la contribució d’un benefactor anònim, fet que n’assegurarà la pervivència al presbiteri de l’església vella, juntament amb la imatge barroca de Sant Miquel del segle XIX i la talla de fusta de la Mare de Déu del segle XX. L’objectiu és que la imatge torni a copresidir el temple gòtic abans de la Festa Major, a finals de juliol.

La imatge de sant Abdó i sant Senén del segle XVIII és actualment la talla més antiga de què disposa l’Espluga, ja que ha sobreviscut a totes les guerres, com la imatge de Sant Miquel. La dels Sants Patrons és, però, d’un segle abans que la imatge de l’arcàngel. Aquests sants són venerats a la vila des de la consagració de l’església vella, el 1365, data en què probablement van arribar a la vila dues costelles dels màrtirs, relíquies procedents del Monestir d’Arles de Tec, de Vallespir, on es troba la seva tomba.