Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Companyia de Santa Teresa) Aquesta setmana s'ha iniciat el Capítol General de la Companyia de Santa Teresa de Jesús a Roma, a la Casa general de la Congregació.

Una pancarta on es pot llegir “Llegaste tú y nuestra casa se llenó de sueños”, i les banderes dels 23 països on està present la Companyia donen la benvinguda a les 69 germanes i 11 laics que participaran al Capítol.

El lema capitular, unes paraules de Teresa de Jesús: “No es tiempo de tratar con Dios negocios de poca importancia”.

Com a preparació al Capítol s’ha tingut un dia i mig de recés, orientat per Emma Martínez Ocaña, de la Institució teresiana. El dilluns dia 3 va concloure amb una eucaristia celebrada per el cardenal Giuseppe Versaldi, Prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica.

El dia 4 a la tarda, en la sessió d’obertura, la germana general, María Asunción Codes, va dirigir unes paraules als participants fent, en primer lloc, “memòria agraïda” per tot el que germanes i laics, en col·laboració amb diverses institucions i congregacions, han viscut i han compartit en els darrers sis anys, des de l’últim Capítol general.

A continuació va motivar els treballs capitulars amb aquestes paraules:

"Acollim la missió de buscar i concretar, els desitjos, les intuïcions i somnis que s'han despertat, perquè la nostra energia es concentri en el que creguem que és voluntat i proposta de Déu per a la Companyia en els propers anys (...) Un Capítol General és una experiència de Família, una oportunitat de trobada, amb Déu i entre nosaltres i, en aquesta ocasió, amb els laics que ens acompanyaran per primera vegada en l'aprofundiment del tema capitular.

Volem disposar-nos a discernir la proposta de Déu per a la Companyia en els propers anys (...) Recordem que el nostre no és només un discerniment personal. En el capítol fem l'experiència de discerniment comunitari. És molt exigent i, com a comunitat congregacional, necessitem deixar-nos qüestionar a fons per Jesús de Natzaret i per la realitat que tenim al nostre entorn, sense que el "propi amor, voler i interès", provincial o congregacional, impedeixi que ens orientem cap a resolucions que mai haguéssim desitjat o imaginat. (...) La mística de tot aquest procés: unir-se a Déu en cada decisió.

La fecunditat de tot aquest procés no està vinculada al pensar o fer moltes coses. L'Evangeli vincula la fecunditat a la unió amb Jesús i a la comunió amb la manera de fer les coses de Jesús. En decidir acollir i fer el que Déu ens proposa, entrem en una unió plena amb Ell. (...) Jesús exigeix ​​decisions radicals, que poden estremir la vida sencera d'una persona o d'una congregació disposada a obeir. Teresa de Jesús i Enric d'Ossó van conèixer per experiència pròpia l'extrem de l'Amor al qual condueix tractar amb Déu els negocis d'importància, on es posa en joc la vida de la humanitat i del planeta Terra. De la seva mà i al costat d'ells, ens disposem a mantenir una oració contínua: "Aquí estem Senyor per fer la vostra voluntat" i a l'estil de Jesús".

Els participants al Capítol disposaran d'un Instrumentum laboris que ha estat elaborat amb els aportacions de germanes i laics que han treballat durant tot el curs 2016/2017 sobre un document que recull material i orientacions sobre el tema capitular: "Aprofundir i desplegar, amb les altres i els altres, la novetat del nostre carisma educatiu teresià, en pluralitat de formes i presències, com una alternativa humanitzadora i de transformació social, que genera la cultura de la trobada, a l'estil de Jesús".

Els treballs de capítol es poden seguir al web de les Teresianes.