Vés al contingut
Catalunya Religió
kazajistan
Fotografia: Vatican News.

Vatican News El papa Francesc viatja aquest dimarts al Kazakhstan per assistir al 7è Congrés de Líders de Religions Mundials i Tradicionals que se celebra a la capital kazakh de Nursultà els dies 14 i 15 de setembre. L'esdeveniment comptarà amb debats per promoure la pau i compromisos concrets per part de líders religiosos de tot el món. Hi assistiran un centenar de participants de 50 països diferents, entre ells el Gran Imant d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb, i representants de l'Església Ortodoxa Russa.

Enguany, l'esdeveniment se centra en el paper dels líders religiosos en un món postpandèmic. Tot i això, generalment, la missió del Congrés és "enfortir encara més l'harmonia interconfessional i interètnica a tot el món", explica el director del Departament de Cooperació Multilateral del Ministeri d'Afers del Kazakhstan, Didar Temenov. L'esdeveniment és una manera d'enviar "un missatge únic de pau" a un món que "el fonamentalisme religiós va en augment".

"És molt important que els líders religiosos facin la seva gran contribució a la promoció del diàleg entre les religions i les nacions en aquest difícil moment", reconeix Temenov. Per a ell, la religió exerceix un paper molt rellevant en la vida de milers de milions de persones, encara que de vegades "els desacords polítics inclouen elements religiosos".

Els líders religiosos també tenen una gran influència i autoritat per ajudar a resoldre els conflictes al món, però "el més destacat és la promoció del diàleg entre les diferents religions, així com entre els països", sosté Temenov. La seva esperança és que el món s'acosti a "un enteniment i diàleg més gran".

El segon Papa que visita Kazakhstan

En aquest sentit, s'espera que el Congrés produeixi un document final, signat pels participants. "Esperem que s'incloguin tots els missatges importants que els líders vulguin enviar als pobles del món". Temenov explica que el text es troba en la fase final d'examen per part de les delegacions.

El papa Francesc serà el segon Papa que arriba a Kazakhstan després de Joan Pau II, que va visitar el país poc després dels atemptats de les torres bessones a Nova York.

A més del pontífex, al Congrés hi ha participants com el gran Imam d'Al-Azhar, Ahmed Al-Tayyeb; el metropolità Antonij de Volokolamsk, cap del Departament de Relacions Exteriors del Patriarcat de Moscou; el Gran Rabí Ashkenazi d'Israel, David Lau; i el Gran Rabí Sefardí d'Israel, Yitzhak Yosef; i el Patriarca Theophilos III de Jerusalem.

Un dels congressos més grans

La història del Congrés es remunta al 2003, quan el llavors president del Kazakhstan, Nur-Sultan Nazarbayev, va organitzar el primer "com a resposta directa a l'augment de les tensions religioses i l'extremisme després dels tràgics esdeveniments de l'11 de setembre als Estats Units".

Aquest, serà un dels congressos més grans en comparació dels anteriors. "Només per donar-los una estadística, fa gairebé 20 anys, quan es va crear el primer Congrés, hi van assistir 17 delegacions", diu Temenov.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.