Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Els Salesians de Don Bosco (SDB) comencen aquest diumenge, 16 de febrer, a el Capítol General 28 de la Congregació. El CG28 es prolongarà fins al 4 d'abril. Valdocco (Torí), on Don Bosco va iniciar l'obra salesiana, serà el lloc on es reunisquen els 243 participants(223 capitulars i 20 convidats).

El Capítol General és la assemblea de més alt nivell en la Congregació. Es reuneix ordinàriament cada sis anys per a fer un balanç de l'estat de la Congregació, traçar les línies per als pròxims sis anys, i triar al Rector Major (el Superior General) i als altres membres del Consell General. El CG28 té com a tema central respondre a la pregunta “Que salesians per als joves de hui?”. La reflexió s'articularà al voltant de tres nuclis: les prioritats de la missió amb els joves; el perfil del salesià hui i la missió compartida entre salesians i laics.

En el CG28, participaran nou salesians procedents de les dues províncies salesianes d'Espanya. De Salesians María Auxiliadora (SMX), acudiran Ángel Asurmendi, provincial, José Miguel Núñez, Fernando Miranda Miguel Canino. De Salesians Santiago El Mayor (SSM), Juan Carlos Pérez Godoy, provincial, Fernando GarcíaSamuel Segura i Koldo Gutiérrez. També participarà Marcelo Pérez, salesià coadjutor convidat pel Rector Major.

Com en les 90 províncies religioses (Inspectories) en les quals s'organitza la Congregació a nivell mundial, les dues d'Espanya van realitzar, al llarg de 2019, els seus respectius Capítols Inspectorials per a aportar idees i reflexions al voltant del tema proposat. També es van recollir contribucions de joves, membres de la Família Salesiana i laics col·laboradors, per a ajudar ara al CG28 en les seues reflexions, que guiaran a tota la Congregació en el pròxim sexenni.

El primer Capítol General ho va convocar el mateix Sant Joan Bosco en 1877, i van participar 26 capitulars. El CG28 serà el més nombrós celebrat fins hui, i els països amb major nombre de representants són l'Índia, Itàlia, Espanya, Polònia i el Brasil. Els últims Capítols han tractat temes que han orientat la missió de la Congregació, posant el focus en diferents assumptes. Així, per exemple, el 22, en 1984, va revisar les Constitucions i Reglaments; el 23, en 1990, va abordar com educar els joves en la fe; el 24, en 1996, es va centrar en la missió i carisma compartits amb els laics; el 25, en 2002, va reflexionar sobre la comunitat salesiana; el 26, en 2008, va estar dedicat a “tornar” a Don Bosco per a respondre a les noves necessitats dels joves; l'últim celebrat, el 27 en 2014, va proposar la radicalitat evangèlica per a la conversió espiritual i pastoral dels salesians.

La Congregació Salesiana compta en l'actualitat amb 14.614 salesians, que treballen en 136 països dels cinc continents. A Espanya, on els salesians van arribar en 1881, hi ha 900 religiosos.