Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Abadia de Montserrat) El darrer dels concerts del FIOM 2017 tindrà lloc el dissabte 9 de setembre, a les 21h a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, i opta novament per la innovació. L’orgue dialogarà amb el piano solista. Els germans de Manchester Tom i Jonathan Scott  presentaran un programa nou i suggerent on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència fascinant. Ha estat complicat poder-los convidar a Montserrat, en tractar-se d’un duet amb una agenda de concerts molt complicada. Molts dels arranjaments que s’escoltaran són de Jonathan Scott, reconegut internacionalment com a compositor. Aquest concert tancarà el VII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2017), i l’entrada serà, com sempre, lliure.

Aquest concert es podrà seguir en directe per Montserrat Ràdio (100,6FM) i Montserrat TV I diumenge, a les 20h, a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local i del Canal 159 de Movistar Plus.

Scott Brothers Duet: Jonathan & Tom Scott

Els germans Jonathan i Thomas Scott ofereixen concerts instrumentals, que inclouen tots els registres de teclat, i duets de piano, de piano i orgue, i d’harmònium i piano. Nascuts a Manchester, van estudiar a la Chetham’s School of Music i a la Royal Northern College of Music (RNCM).

Thomas Scott va continuar la seva formació  a la Universitat de Manchester, on es va graduar amb honors. Als 17 anys va debutar com a solista amb un concert a la Hallé Orchestra al Bridgewater Hall de Manchester. És doctor en composició electroacústica per la Universitat de Manchester i imparteix classes a la Royal Northern College of Music (RNCM). Aquest any ha realitzat una gira europea juntament amb la BBC Philharmonic Orchestra i el violinista Nigel Kennedy. Com a compositor, la seva obra comprèn tant composicions instrumentals com electròniques i audiovisuals. Els seus treballs electroacústics s’han pogut veure en festivals i concerts celebrats a Bèlgica, Mèxic, Espanya i Alemanya.

Jonathan Scott va continuar la seva formació als EUA i a Holanda. Des de 2001, és professor a la Royal Northern College of Music (RNCM) i artista associat del Bridgewater Hall, on ha ofert  amb gran èxit concerts populars d’orgue per apropar el públic a aquest instrument. Compagina els recitals com a solista amb actuacions amb la Hallé Orchestra, la Royal Philharmonic Orchestra i la BBC Philharmonic Orchestra.

Aquest any els Scott Brothers Duo tenen previst actuar al Regne Unit, França, Espanya, Suècia, Alemanya, Taiwan i Sud-àfrica. El duet ha enregistrat diversos CDs amb el seu propi segell discogràfic,  que han estat molt ben acollits per la crítica especialitzada.

El programa del concert inclou obre de Mozart, Guilmant, Debussy, Yon, Gounod o Liszt, arranjades pels germans Scott. 

Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i Reale Seguros, compta amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, i està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El VII Festival Internacional Orgue de Montserrat és novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.