Vés al contingut
Catalunya Religió

(OHSJD) El germà Joan B. Carbó, superior de la comunitat de Germans de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, ha estat un dels afectats per la COVID-19. En aquesta entrevista explica com l'hospital ha assumit les urgències pediàtriques i els parts derivats d'altres centres i aquests han pogut centrar tots els esforços en reforçar les UCIs. La comunitat de germans acull durant el confinament al germà Joaquim Erra –que no va poder tornar a Roma en cancel·lar-se els vols– i a dues mares amb fills del Programa CUIDA'M de l'hospital.

L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona va ser designat hospital de referència per als casos pediàtrics de COVID-19. Però els nens no sembla que siguin població de risc. Quina ha estat la incidència real?

No hi ha hagut gaire incidència. Han arribat casos de nens amb PCR positiu, però en general amb símptomes benignes i la majoria d'ells van seguir el tractament i la quarantena a casa seva. L'hospital ha servit d'esponja dels altres hospitals de Catalunya: les urgències pediàtriques han estat derives al nostre hospital, així com els parts, la qual cosa ha permès als altres hospitals ser més eficients en disposar de més capacitat a les UCIs.

Com heu portat la crisi del coronavirus a la comunitat de germans, sabent que alguns ho heu patit de primera mà?

A la comunitat s'ha viscut amb pau i serenitat, que no vol dir que no hi hagi hagut preocupació. De sis germans que érem en el moment del confinament, dos hem passat per la prova de la SARS-Cov-2, amb més o menys intensitat; el germà Joaquim Erra està passant el confinament amb nosaltres perquè amb l'evolució del coronavirus es van cancel·lar els vols a Roma. També tenim a la comunitat dues mares amb els seus fills que estan seguint tractament oncològic, mitjançant el programa CUIDA'M de l'Hospital, i que també han hagut de passar aquestes setmanes amb nosaltres, propiciant una bona convivència i compartint el moment present.

Com a hospital innovador, s'ha posat en marxa la plataforma d'investigació Kids Corona per investigar l'afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la població maternoinfantil. Quina opinió li mereix?

Crec que és molt important ja que per les xarxes socials corren moltes informacions que no han estat contrastades. Per ser efectius en l'atenció als més petits és important saber com es comporta la malaltia en aquest col·lectiu, la qual cosa també pot ajudar a resoldre els futurs tractaments per a nens i adults.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.