Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Obra social “la Caixa”) L’Escola Europea d’Humanitats (EEH), amb seu al Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa”, presenta la conferència Normalitat/Caos. Voluntat/Imprevist, a càrrec de Franco Berardi “Bifo”, filòsof i escriptor; i de Josep Ramoneda, periodista, filòsof i director de l’EEH i de La Maleta de Portbou. Aquesta és la segona conferència que s’ofereix en format digital i té l’objectiu de fer un anàlisi sobre la fi de la pandèmia, tenint en compte els discursos sobre el retorn a la normalitat. Es plantejarà què va ser la normalitat sinó la causa del caos, davant un escenari on el virus ha destruït la fe en l’omnipotència de la voluntat humana i l’imprevist ha interromput les cadenes de l’inevitable. Es buscarà una sortida de la reproducció de la normalitat i es valorarà si la societat pot sortir de la inevitable reproducció del capitalisme.

La conferència es farà en castellà i podrà seguir en streaming el proper 20 d’abril a les 18:30 h, a través de la plataforma digital que el centre de reflexió de Barcelona ha habilitat per poder continuar amb la seva activitat diària: https://www.streamingbarcelona.com/plataforma/palaumacaya/ i també a través de les xarxes socials corporatives de la Fundació ”la Caixa” (facebook live i youtube). Un cop acabada la conferència, s’obrirà un torn de preguntes que els seguidors podran fer a través d’un qüestionari disponible online.

Analitzar les idees del present

Aquesta conferència s’emmarca dins el cicle Idees i conceptes per al temps present, que es va inaugurar el mes de gener i que s’allargarà fins el mes de juny de 2020. Reuneix experts per analitzar idees i conceptes que s’erigeixen amb força i que esdevenen centrals per entendre el present, tenint molt en compte que en un món que es troba en un desequilibri i canvi constants, resulta essencial un exercici d’anàlisi i reflexió. A causa de l’estat d’emergència que estem vivint i el conseqüent confinament del país, el Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa” va organitzar una primera conferència online el passat 13 d’abril que va tenir molt d’èxit, raó per la qual continua ara oferint part de la seva activitat en streaming.

Franco Berardi, “Bifo”

Franco Berardi, més conegut pel seu pseudònim “Bifo”, és filòsof, escriptor i agitador cultural. És també professor d’història social dels mitjans de comunicació a l’Acadèmia de Belles Arts de Brera (Milà). Va fundar la revista A/traverso (1975-1981) i va ser un dels col·laboradors de Radio Alice, la primera emissora de ràdio lliure italiana (1976-1978). També ha estat col·laborador de les revistes Semiotexte (Nova York);  Chimeres (París), Metropoli (Roma) Musica 80 (Milà) i Archipiélago (Barcelona). Entre les seves publicacions, destaquen Futurability (Verso) Breathing (Semiotexte) i Fenomenología del fin (Caja Negra).