Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(CR) La Direcció General d’Afers Religiosos ha publicat unes indicacions per reprendre el culte amb l’aplicació de les fases del desconfinament al territori català. Com ja ha indicat la Conselleria de Salut, el desconfinament serà progressiu i per regions sanitàries, en funció de l’evolució dels indicadors sanitaris estipulats. Mantenint sempre les indicacions sanitàries vigents, l’aplicació de les diverses fases permetrà la celebració del cultes o de ritus funeraris amb un major nombre d’assistents.

A les regions sanitàries que ja han accedit a la fase 1 del desconfinament es compta amb autorització per fer vetlles funeràries en instal·lacions públiques i privades amb un aforament màxim de quinze persones, tant si és a l’aire lliure com en un recinte tancat.

Pel que fa als centres de culte, es pot tornar a obrir al públic a partir en la fase número 1. Aquesta permetrà un aforament d’un terç de la capacitat de l’espai de culte, mentre que a les fases 2 i 3 s’amplia a la meitat.

La fase 1 inclou una sèrie d’indicacions d’obligat compliment com l’ús de mascareta, la desinfecció dels espais i posar a disposició del públic dispensadors de gels hidroalcohòlics. Les reunions hauran de ser el més breus possibles i hauran d’evitar el contacte personal  i d’objectes, entre altres.