Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) S'apropa el Nadal. Hi ha qui ho nota amb l'encesa dels llums de Nadal a diferents ciutats i pobles, d'altres amb les primeres nevades i el fred intens, i potser hi ha qui ho associa a dates comercials com el Black Friday o el Ciber Monday. Però, com preparen el Nadal els cristians a casa nostra? L'Advent és el temps de preparació espiritual per a la celebració del naixement de Jesús. Sol durar d'entre vint-i-dos a vint-i-vuit dies, i compta necessàriament amb els quatre diumenges més propers a la festivitat de la Nativitat.

Corones d'Advent, col·locació del pessebre, decoracions nadalenques, accions de voluntariat, recessos, assajos de Pastorets o Pessebres Vivents, recollida d'aliments i joguines, assajos de nadales davant els pessebres o inclús benedicció del Nen Jesús que es col·locarà als pessebres de cada llar, són algunes de les opcions que escoles, parròquies, institucions, famílies i persones individuals duen a terme en aquest temps litúrgic.

L'Editorial Claret ha editat aquest Advent diversos materials i calendaris per ajudar a viure el temps d’Advent, la preparació del Nadal, i per seguir la resta de l’any acompanyat per la Paraula de Déu. Els Jesuïtes, per exemple, proposen un Recés d'Advent a través de la pàgina web www.espaisagrat.org Porta per títol “Missatgers de joia”, i es publica en més de 20 llengües diferents, entre elles el català, i es fixa en aquesta ocasió en alguns moments familiars de la història del Nadal que apareixen a les narracions del llibre d’Isaïes i de l’Evangeli de Lluc.

Des de l'Escola Pia de Catalunya proposen lectures recomanades. Ho fan des del Grup d'Animació a la lectura i estan pensades per a totes les edats.

Els Nostres Recomanats per Nadal 2017

Leer más publicaciones en Calaméo

I des de l'Editorial Edebé dels Salesians han presentat el material 'Pastoral en Zapatillas', un conjunt de fitxes per apropar l'Evangeli a les famílies de forma àgil i entretinguda amb un missatge clar: Jesús i l'Evangeli. Aquest material ha estat creat pel salesià Miguel Ángel Calavia i Nieves Barragán, de la paròquia Don Bosco Navas de Barcelona.

I un dels símbols més propis de l'Advent és la corona i el calendari. Si els tradicionals eren de xocolata, les escoles donen llibertat a la creativitat i la creen ara amb cartolines, gots de plàstic o bosses de cartró.

 

Tot a punt per començar l'Advent a la nostra escola! pic.twitter.com/fPnZtGL8Uf

— LaSalleSCF (@LaSalleSCF) 30 de noviembre de 2017

INFANTIL: Torna el mercat de Nadal! https://t.co/oc0HHSdDqm pic.twitter.com/MGGUMfyhPi

— Sant Ermengol (@SantErmengol) 29 de noviembre de 2017

L’estrella d’Orient ha arribat puntal a l’escola #Advent #Caràcter @twtFEDAC @twtFEDAC pic.twitter.com/UOz3plnZM3

— FEDAC Horta (@FEDACHorta) 28 de noviembre de 2017

El #ClubExcursionistaPirenaic participa en la missa del Primer Diumenge d'Advent a la #CatedralSantaMaria i ofrena un pessebre, el 50è pessebre de les #joiesdelromànic #Adviento2017 #Advent pic.twitter.com/E2yywt3CNi

— Bisbat d'Urgell (@BisbatUrgell) 3 de diciembre de 2017