Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Claretians) Els nens i nenes de 5è i 6è de primària del Col·legi Claret de Barcelona han participat al Congrés virtual ‘Recerkids 2021′ sobre el canvi climàtic juntament amb escoles d’arreu de Catalunya. Amb aquesta activitat, els alumnes han investigat, han fet experiments i han après molt sobre ciència.

Aquesta acció es suma a la campanya que s’ha marcat l’escola per aquest curs 202-2021: “Soc el planeta Terra, la casa on tots els humans hi habiteu, i et dic a tu: M’ajudes?”. Un lema marcat per la situació de pandèmia que ha fet veure la necessitat de fer un pas més, un pas decidit per la sostenibilitat i la cura del medi. Des de l’escola remarquen la idea que “cada dia és més evident la necessitat i la urgència de prendre mesures per preservar el medi i fer del nostre planeta un món més habitable i sa”.

El compromís del Col·legi amb el respecte pel medi ambient i la conscienciació per cuidar-lo i no malmetre’l forma part de la pròpia identitat del centre. Recentment, en la redacció del Projecte educatiu del centre, s’ha explicitat molt més clarament aquest compromís: “8.8 Responsablement reutilitzo, reciclo i consumeixo essent conscient de la realitat que m’envolta mitjançant una actitud de respecte i compromís”.

La Comissió de Sostenibilitat integrada per mestres de l’escola i famílies de l’AMPA, s’ha posat a treballar amb un projecte ampli i que, en breu, mig i llarg termini assoleixi diversos objectius al Col·legi com, per exemple: aplicar el concepte residu zero, eliminar els plàstics o utilitzar material docent i de neteja el màxim sostenible.

A més, aquest curs 2020-2021, el Col·legi Claret de Barcelona ha fet un pas molt important amb l’adhesió de l’escola al Programa Escoles + Sostenibles. El programa va néixer l’any 2001 en el marc del Compromís del Ciutadà per la Sostenibilitat de Barcelona, amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat des de l’educació i amb el reconeixement de les escoles com a agents de canvi a la ciutat.

Sensibilització a través de la neteja

Per la seva banda, els alumnes de 3r ESO del Col·legi Claret de Valls han participat en la iniciativa europea ‘Let’s Clean Up Europe!’. Aquesta iniciativa pretén sensibilitzar la ciutadania sobre el problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis d’hàbits i de comportament a través d’accions com són la neteja dels torrents, un espai natural de la ciutat de Valls.

L’activitat, organitzada amb quatre grups de neteja, s’ha dut a terme al torrent de la Xamora, en el tram de Farigola. Els alumnes, preparats amb guants de seguretat i amb les instruccions de no recollir deixalles perilloses, han recollit i classificat una bona quantitat de deixalles.