Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeos

(CR) La Xarxa Mundial d'Oració del Papa ha presentat una nova versió de Click To Pray, una plataforma que convida, especialment als joves, a acompanyar al Papa Francesc en l'oració pel món. Amb el desig que totes les persones que ho desitgin s’uneixin per pregar juntes pels gran desafiaments d’aquest món, el Papa Francesc comparteix les seves intencions en línia. Click To Pray disposa de pàgina web i d’una App mòbil, tant per a Android com per a iOS, i es troba operativa en set idiomes.

Click To Pray fou l’App oficial durant la Jornada Mundial de la Joventut de Panamà 2019, i, de cara a la JMJ de Lisboa 2023, ha començat a oferir una proposta mensual d’oració preparatòria. 

Precisament Portugal va ser el país que va veure néixer la plataforma l’any 2014. El 2015, amb motiu de la celebració del Centenari del Moviment Eucarístic Juvenil, el jesuïta Frédéric Fornos, Director Internacional de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa i del MEJ, presentà al Sant Pare durant l’audiència privada amb motiu d’aquesta celebració- la versió internacional, que seria presentada oficialment al Vaticà l’any 2016. 

Amb motiu de l’inici de l’Any Litúrgic, i coincidint amb la intenció del mes de Desembre, en què el Sant Pare demana “que la nostra relació personal amb Jesucrist s’alimenti de la Paraula de Déu i d’una vida de pregària”, la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a Catalunya presenta els materials de Click To Pray en la seva versió en català.

La versió catalana de Click To Pray inclourà les intencions mensuals del Papa (cadascuna amb una temàtica diferent), que expressen els desafiaments de la humanitat i de la missió de l’Església,  a més d’una pregària i unes actituds i propostes concretes en relació a la intenció. 

D’altra banda, proposa també tres oracions diàries per pregar amb Jesús: una al matí, una altra durant el dia i una última a la nit. És una forma d’ajudar als cristians a mantenir un ritme diari de pregària, a aturar-se tres moments durant el dia, per tornar al silenci del cor i restar disponibles al Senyor. Tres oracions per a cadascun dels 365 dies de l’any, a través de les quals es pot pregar pels desafiaments de la humanitat i unir-se a diferents cultures, idiomes i persones, al voltant d’aquesta causa universal.

Els materials de Click To Pray en català estaran disponibles en format web, i comptarà amb una revista digital, i difusió mitjançant una newsletter diària, grups de WhatsApp, i a través de la pàgina de Facebook de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa a Catalunya.

Aquest no és, però, el primer projecte en català de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa. Des de l’octubre del 2018, publica mensualment l’edició en català d’"El Vídeo del Papa", mitjançant el seu canal de Youtube, i publica diversos materials mensuals al voltant de la intenció del Papa, així com les intencions de pregària dels bisbes.