Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CESC) El Temple Romà de Vic es va omplir aquest dimecres en la presentació del llibre Las misiones populares del Padre Claret en Cataluña entre 1840 y 1850. Un camino de evangelización en tiempos de crisis del pare claretià Carlos Sánchez Miranda i publicat per l’Editorial Claret. Un espai significatiu per la història antiga de la ciutat de Vic, però també per al pare Claret. Sent seminarista vivia a la Casa Tortadàs, situada a pocs metres, i perquè visitava els presos quan aquesta sala era part de la presó de la ciutat. Des de fa molts anys, el lloc acull conferències de caràcter cultural.

Van presidir la taula l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Jordi Figuerola, el director del Museu Episcopal de la ciutat, el capellà Josep Maria Riba; el pare provincial Ricard Costa-Jussà; i l’autor del llibre.

El provincial va oferir una salutació i va manifestar la importància del llibre per a la congregació. Figuerola va presentar el context històric, polític, social i eclesial d’Espanya, en què va viure Claret. Sánchez va oferir una síntesi del seu treball i resultats. I Riba va aplicar l’estudi a la nostra social i eclesial actual.

El llibre conté un estudi sistemàtic i exhaustiu, fruit de diversos anys de pacient i minuciosa investigació en biblioteques i arxius episcopals, parroquials i civils per tota la Catalunya en què Claret va dur a terme la seva activitat com a missioner i fundador de la congregació claretiana.

Una obra a tenir present si es vol conèixer amb profunditat aquest primer període fonamental en què arrenca i es consolida la vocació missionera de Claret; vocació que després, sent arquebisbe, desplegarà a Cuba, Madrid i tot Espanya.