Vés al contingut
Catalunya Religió
llibre-claret-conocer-evangelio
Fotografia: Claretians.

CLARETIANSConocer el sentido de los Evangelios és el nou llibre que acaba de publicar l'Editorial Claret. Com el mateix títol indica, el volum, que comenta l'Evangeli de la missa dominical, cerca ajudar en la comprensió i reflexió d'uns textos evangèlics que, a vegades, poden resultar difícils i densos d'interpretar per als fidels a les misses.

L'autor, Pere Ventura, ha recopilat i resumit els comentaris del sacerdot, escriptor, activista cultural i canonge, Josep Maria Aragonès, amb una llarga experiència pastoral i catequètica. Ventura cita el text de l'Evangeli i, a continuació, reflexiona i explica, d'una manera molt entenedora i de fàcil lectura, la seva interpretació. Tots els comentaris estan plens de saviesa pastoral de l'autor, la qual cosa enriqueix molt al lector a l'hora de trobar el sentit en cada text.

La publicació inclou textos dels quatre evangelis del Nou Testament: Sant Mateu, Sant Marc, Sant Lluc i Sant Joan i dels tres temps litúrgics de l'any A, B i C: Diumenge d'Advent, Nativitat del Senyor, La Sagrada Família, Diumenge de Quaresma, Dijous Sant, Diumenge de Pasqua, Diumenge del Temps Ordinari, entre altres.

Pere Ventura Arnan, nascut en la petita localitat Torrelavit, va ser un catequista i membre del Consell pastoral parroquial de Santa Maria de Lavit. Al llarg de cinquanta anys va tractar amb Josep Maria Aragonès i amb aquest llibre ha volgut rendir-li un homenatge per la seva tasca pastoral, que ha deixat una profunda empremta en els feligresos de Sant Marçal de Terrassola i Santa Maria de Lavit.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.