Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 26/10/2021

(Editorial Claret) Amb la col·laboració de Cristianisme i Justícia i Jesuïtes de Catalunya, l'Editorial Claret acaba de publicar 'Amor que crema. Escrits del Marc Vilarassau', un llibre que vol recordar i homenatjar el jove i estimat jesuïta Marc Vilarassau, que va morir l’octubre del 2013.

El llibre recull diversos textos que Vilarassau va escriure i va recollir al seu blog ‘L’homilia d’en Marc’, seguit regularment per molts cristians. La majoria d’ells van ser pensats com a homilies dominicals, és a dir, reflexions a propòsit d’algun text bíblic. Però pel seu to i contingut esdevenen textos que poden ser llegits com a reflexions sobre Déu, l’ésser humà i el sentit de la vida.

El llibre està distribuït en capítols que tracten alguns dels grans temes que es repeteixen al llarg dels textos i vertebren el pensament de l’autor: l’amor, el creure, el desert, Déu, l’entrega, l’Església, l’espiritualitat, la fe, la humanitat, entre molts d’altres. S’ha mantingut l’estil oral i el to col·loquial amb el qual l’autor els havia escrit.

Jesús Renau, autor del pròleg del llibre, explica que “la lectura dels seus escrits em va moure interiorment, tant a riure, com a emocionar-me; de vegades comentava amb mi mateix: 'Que ben dit!' Hi ha clarividència, interpretació molt personal i adequada a la gent jove".

També afirma que el més important de la lectura dels seus escrits és la proximitat: “Als que el vàreu conèixer, les planes que llegireu us retornaran la imatge del Marc, la més externa i la dels seus valors, manera de ser i espiritualitat renovada. I els que no el coneguéreu personalment, la lectura dels seus escrits us ajudarà a imaginar una persona especial que era propera a la gent i que no deixava indiferent” afirma.

Cridat a comunicar Jesús

Marc Vilarassau i Alsina neix a Barcelona l’any 1968. Ingressa al noviciat de la Companyia de Jesús a Saragossa el 1990. Ja havent fet els vots torna a Barcelona on acaba els estudis d’arquitectura a la UPC. El 1995 va a viure a San Salvador, on s’hi està un parell d’anys. Una experiència que el marca profundament. Després cursa teologia, primer a Barcelona, on s’ordena el 2002, i ja els cursos de llicència al Centre Sèvres a París (2002-2003). Torna a Catalunya a viure a Lleida, ciutat on desenvolupa una gran tasca educativa i pastoral des del col·legi de Raimat i la parròquia de sant Ignasi. Professor de diverses matèries, consiliari de batxillerat, vicari a la parròquia i col·laborador de l’IREL. Al 2010, fa a Lleida els últims vots poc abans que la malaltia l’obliga a tornar a Barcelona. Durant aquest temps segueix transmetent la seva experiència a través d’escrits que publica en un blog molt llegit. Mor el 15 d’octubre del 2013 a Sant Cugat del Vallès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.