Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 2/02/2022

(Claretians) La col·lecció 'Universitat i Acció Socioeducativa', dirigida des de la Facultat d'Educació social i Treball Social Pere Tarrés - URL, suma un nou llibre que ofereix textos acadèmics sobre temàtiques pròpies de les professions socioeducatives per estudiants i professionals en exercici. El llibre, publicat per l'Editorial Claret, ha estat coordinat per Enric Benavent i Elena Requena, docents de la facultat. Trabajo social, una profesión para contar és el setè títol d'aquesta col·lecció coordinada pel doctor Jesús Vilar

La publicació parla de la història i l’experiència d’onze treballadors i treballadores socials que exerceixen la professió en diferents àmbits i institucions. A través del seu dia a dia, segons l'Editorial Claret, "els lectors es podran endinsar en el marc teòric i pràctic del treball social des d’una mirada reflexiva i crítica". Totes les experiències dels onze autors que es relaten en el llibre assenyalen la importància del treball en equip interdisciplinari i de la necessitat que la persona atesa estigui en el centre de tot el procés.

Tal com explica el llibre, el treball social és una professió amb una clara voluntat de servei i les persones que l’exerceixen posen en joc alguna cosa més que els seus coneixements o aptituds tècniques. És una professió per a persones inquietes i inconformistes, que entenen el seu treball, no només com un mitjà per guanyar-se la vida, sinó com una manera de comprometre’s per construir un món millor. Tal com afirma Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social i autora del pròleg, “és un llibre per enamorar-te de la professió i que estic convençuda que reafirmarà en l’elecció del Treball Social com a professió”.

Benavent és doctor en Filosofia i llicenciat en Comunicació Audiovisual i Requena és doctora en Psicologia i té un màster en Psicopatologia clínica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.