Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) “Es tracta d'un llibre d'autoajuda sobre la felicitat”. Així defineix Juanjo Fernández el seu nou llibre Els 7 superpoders de la felicitat que acaba de publicar l'Editorial Claret, una publicació escrita i dibuixada íntegrament a mà. 

El llibre busca desmuntar les idees falses sobre la felicitat. També hi apareixen les quatre cares i els set superpoders de la felicitat. Aquests consisteixen en estratègies com per exemple: donar gràcies; demanar perdó; pensar en positiu; ser generós; o cuidar-se. Són propostes per trobar la felicitat i per viure millor en totes les circumstàncies, especialment en l'àmbit de la família. 

“Crec que, si us el mireu amb afecte, hi trobareu ajuda i consol”, explica Fernández. Assegura que ha fet el llibre amb el mateix afecte. “També trobareu uns quants somriures, un munt de propostes aplicables i 7 superpoders per ser millors pares i mares”, afegeix. 

L'art del “visual thinking"

Juanjo Fernández és llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat en Filologia Romànica per la Universitat Autònoma de Barcelona i DEI per la Facultat de Teologia de Catalunya. Actualment, forma part del Departament Pedagògic de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya. És autor de diverses publicacions amb l’Editorial Claret, entre elles Grans Històries, Animació de la fe en el lleure, pregAdvent i 30 manaments per tractar amb adolescents.

L'autor se serveix de quadres, fletxes, dibuixos, símbols, formes i paraules per reflexionar entorn de què és la felicitat i com es pot aconseguir. De totes aquestes il·lustracions se'n diu “visual thinking”. Es tracta d'una eina que permet ordenar i organitzar idees o continguts que són representats a través de dibuixos simples i textos curts. Un instrument que se serveix de recursos visuals per accedir al coneixement i explicar conceptes complexos. Gran part del nostre cervell està dissenyat per processar millor la informació mitjançant imatges, i és per això que quan l’apliquem per explicar qualsevol tipus de contingut obtenim un resultat fàcilment comprensible i visualment molt atractiu, que ajuda i facilita la retenció i l’enteniment de conceptes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.