Vés al contingut
Catalunya Religió
claret-juanjo-fernandez-presentacio-parella
Fotografia: Editorial Claret.

CLARETIANS L’Editorial Claret ha presentat el nou llibre del professor i conferenciant Juanjo Fernández Sola La vida en parella pot ser una meravella, que reflexiona sobre les relacions en parella a través d’experiències i anècdotes personals de l’autor. L’acte, que s'ha celebrat el dijous 18 d'abril, ha aconseguit omplir la llibreria Claret de Barcelona i ha comptat amb la participació i el testimoni del periodista Xavier Pérez Esquerdo i la comunicadora Meritxell Plana.

En una presentació dinàmica i interactiva, l’autor ha incidit especialment en el fet que l’amor depèn, en certa manera, de l’actitud amb qui un afronta el seu dia a dia: “Un somriure pot marcar la diferència en el que diem”. A més, l'autor ha afegit que "hi ha coses que acaben formant part del caràcter i la manera de ser de la persona, que no canviaran mai i a les quals al matrimoni ens haurem d’acostumar". Per això, Fernández Sola anima als lectors a pensar cada dia en les virtuts de la parella per enfortir el vincle amorós.

En aquest sentit, la comunicadora Meri Plana ha assegurat que “estimar implica moltes coses, ja que si estiméssim tots bé s’erradicaria l’assetjament escolar i qualsevol classe de violència”. També ha defensat la importància de treballar valors com la paciència o el servei en la vida en parella per no caure en l’egoisme o l’enveja: “Abans de casar-te tens com a referència el matrimoni que has viscut a casa teva i et fas moltes il·lusions, això pot provocar enveja amb les maneres de fer de l’altra persona, però amb el temps t’adones que és realment important i aquesta enveja es veu forçada a desaparèixer”.

Per part seva Xavier Pérez Esquerdo ha parlat sobre les relacions amoroses en el seu àmbit laboral, el periodisme, assegurant que “amb les xarxes socials s’ha perdut l’anonimat i la intimitat, i el fet de ser popular fa que hagis de saber posar fre a certes relacions”. Alhora, ha fet esment dels “secrets mil·lenaris” de Sant Pau en què l’autor basa la seva obra: “Aquestes coses estan escrites, però no te les ensenyen, i quan t’acabes de casar no tens temps de llegir-les; al final les aprens a base de bufetades”.

Xerrades educatives i motivacionals

Juanjo Fernández Sola és professor, escriptor i conferenciant i creador de DIBUPA (Divulgació educativa amb dibuixos i paraules que ajuden). Ha fet milers de xerrades per a famílies, escoles i empreses sobre temes educatius i motivacionals ben diversos, combinant rigor i amenitat amb l’ús de visual thinking. Ha publicat diversos llibres amb Editorial Claret: Contes del mestre azenyat per a educadors, Els 7 superpoders de la felicitat, entre altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.