Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Dilluns de Pasqua, encara amb la ressaca del Diumenge de Resurrecció, la festa més important pels catòlics. Finalitzem avui la col·laboració amb el professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - Universitat Ramon Llull i doctor en comunicació i història de les religions.

Rocha és el coordinador del Fons Filmogràfic de les Religions, una base de dades, única al món, que compta amb unes tres mil pel·lícules sobre religions indexades.

Quines pel·lícules ens recomana avui per celebrar el Dilluns de Pasqua?

1. El encuentro

Traduccions: The encounter, El encuentro
Director: David A.R. White
Any: 2011
País: Estats Units

Sinopsi: Drama sobre un grup de desconeguts a una zona despoblada del sud dels EE. UU. que troben refugi a un menjador on el propietari afirma ser Jesús.

2. Plena de Gràcia

Traduccions: Full of Grace, Llena de Gracia, Plena de Gràcia
Director: Andrew Hyatt
Any: 2017
País: Estats Units

Sinopsi: Dramatització dels últims dies de Maria i com ajuda als deixebles de Jesús a entendre la seva missió.

3. Ressuscitat

Traduccions: Resucitado, Risen, Ressuscitat
Director: Kevin Reynolds
Any: 2016
País: Estats Units

Sinopsi: Drama bíblic de caràcter èpic ambientat en l’època de la passió i resurrecció de Jesús. La trama se centra en Clavius, un tribú romà al qual Ponç Pilat encomana la missió d’indagar sobre Jeshua, un condemnat que molts consideren el Messies i que diuen ha ressuscitat. Atès que els romans no en poden trobar el cos, Clavius es veu obligat a seguir als seus deixebles per veure on ha anat a parar el cos. El tribú, però, es troba amb Jesús ressuscitat durant una ràtzia i decideix seguir-lo amb ls seus deixebles. Pilat creu que Clavius l’ha traït i envia soldats per apressar els deixebles de Jeshua. Clavius ajuda als deixebles a amagar-se dels soldats i és testimoni de l’ascensió de Jesús. El film finalitza amb Clavius parlant amb un estrany a una regió remota, on li diu que el seu trobament amb Jeshua li va canviar la vida.

4. Los milagros del cielo

Traduccions: Miracles from Heaven, Los milagros del cielo
Director: Patricia Riggen
Any: 2016
País: Estats Units

Sinopsi: Film basat en la història de Christy Beam, una nena nord-americana amb una malaltia incurable que es veu guarida de forma extraordinària.

5. Cadena de favors

Traduccions: Pay It Forward, Cadena de Favores
Director: Mimi Leder
Any: 2001
País: Estats Units

Sinopsi: Un nen cerca de fer del món un lloc millor mitjançant un pla d’ajuda als altres anomenat «cadena de favors».