Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant Joan de Déu)Càritas Barcelona, ​​Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona s'han aliat per dur a terme el projecte Insula, que té l'objectiu d'abordar el problema d'accés a l'habitatge a Barcelona, ​​dirigint-se a aquelles persones i famílies en situació de vulnerabilitat social per aconseguir que tinguin les mateixes oportunitats que les persones que disposen de recursos.

Per aquest motiu, el projecte no només s'ocupa de l'accés a l'habitatge, sinó que també els ofereix acompanyament social, suport econòmic i una millora d'ocupació i d'accés al mercat laboral.

Amb aquest projecte, es pretén millorar l'autonomia econòmica de les persones alhora que se'ls ofereix un habitatge compartit en règim de lloguer, basant-se en la metodologia housing first, és a dir, oferint un habitatge abans de qualsevol altra intervenció social. Les cinc primeres persones participants al programa van entrar en la seva nova casa al mes de juny, i poc a poc s'aniran incorporant persones soles i famílies en el programa i en els nous pisos.

El projecte Insula, que compta amb el suport de la Fundació La Caixa, es va presentar el passat 22 de juny al VI Congrés del Tercer Sector Social a la Farga de l'Hospitalet.