Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Catedral de Barcelona) Aquest dijous s’ha presentat la 31a edició del Cicle d’orgue de la Catedral de Barcelona amb la presència del nou prefecte de música de la Catedral de Barcelona i amfitrió del cicle, Santiago Bueno i l’organista Juan de la Rubia que per segon any consecutiu és el director artístic del cicle.

Després d’un període molt complicat per culpa del confinament i les posteriors conseqüències provocades per la COVID 19, la Catedral de Barcelona ha continuat apostant per les activitats musicals i ha tornat amb una nova edició de qualitat del Cicle d’Orgue. Aquesta aposta vol continuar donant impuls per continuar posicionant el cicle dins de les cites musicals destacades de la ciutat i del país i continuar recollint els èxits de públic i crítica obtinguts en la darrera edició, fins el tancament obligat per la pandèmia.

L’orgue de la Catedral de Barcelona és un dels més importants de Catalunya. Va ser construït al segle XVI, i després de diverses reformes va ser restaurat l’any 1994 per l’orguener Gabriel Blancafort. Té 57 registres repartits en quatre teclats i pedal. Gràcies al seu tamany i les seves possibilitats, permet la interpretació de repertori de diferents èpoques i estils, tots ells presents en aquest cicle d’orgue, amb organistes de gran renom de diferents procedències i generacions.

La programació d’aquest cicle inclou programes amb repertori molt divers que podrà mostrar totes les possibilitats d’un instrument d’aquesta talla, tot donant llibertat als intèrprets per triar el repertori que els representa.

Una de les grans novetats d’aquesta edició és la col·laboració externa amb el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM) i amb el Concurso Nacional de Órgano Francisco Salinas, organitzat per la Fundación 'VIII Centenario de la Catedral. Burgos 2021.

El concert del mes de març de 2021 amb l’organista Jean Baptiste Robin, organista de la Capella Reial del Palau de Versalles, serà el concert inclòs dins del cicle ‘El Órgano en las Catedrales’ organitzat pel (CNDM). Pel que fa a la col·laboració amb el Concurso Nacional de Órgano de Burgos -l'únic concurs per a organistes en l'actualitat a l'Estat Espanyol- la Catedral acollirà el concert d'un dels premiats en la 32ª edició del Cicle amb la voluntat de promoure el talent i la projecció de les noves generacions d'organistes.

Tots els concerts tindran lloc cada tercer dimecres de mes a la Catedral de Barcelona a les 20.00 hores amb entrada lliure, exceptuant el concert del mes de novembre, dimecres 18 de novembre, que per motius de celebracions de la Catedral de Barcelona començarà a les 20.30 hores.

 

Tots els concerts es duran a terme seguint les mesures preventives de la Covid19 amb circuits d'entrada i sortida diferenciats, ús obligatori de mascareta, dispensadors de gel hidroalcohòlic i distàncies de seguretat entre bancs.