Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 30/11/2021

(Inspiració 2022) El grup Travessa cap al 2022 organitza una nova neteja perimetral a Manresa. Serà aquest dissabte i, en aquesta ocasió, es comptarà amb la col·laboració d'Ampans, una entitat que acompanya i dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat. Alguns dels joves d'aquesta institució també participaran de la iniciativa de Travessa 2022. 

La sortida tindrà lloc a les deu del matí al Centre de Visitants del Parc de l'Agulla. El recorregut passarà per les instal·lacions d'Ampans on es farà una petita intervenció en els jardins del recinte. També es resseguirà part de la Séquia i es comptarà amb la col·laboració del Parc de la Séquia. Per portar a terme aquesta activitat es recomana portar guants, roba còmoda i calçat adequat.

Un acte amb la voluntat de "teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana", expliquen des d'Inspiració 2022. Consisteix en una neteja d’espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.

Per poder participar de les diferents activitats de Travessa cap al 2022 cal inscriure's a través de la seva pàgina web

Anul·lada la xerrada de Travesssa cap al 2022 d'aquest dijous

Per aquest dijous també s'havia programat una xerrada sobre 'El Transcendent en una societat postreligiosa i postsecular' a càrrec del doctor en teologia i director de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), Francesc Torradeflot. Finalment, la conferència inclosa dins la 7a edició del cicle Ignàgora s'ha hagut d'anul·lar. Des del grup inspiració 2022 anuncien que s'avisarà d'una nova data de realització en les properes setmanes. 

Un any de reflexió ciutadana 

Travessa cap al 2022 és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Umanresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.